The Greatest Showman is een muzikaal spektakel over het ontstaan van de showbusiness en het gevoel van verwondering dat ontstaat als dromen werkelijkheid worden. De film is geïnspireerd door de ambitie en fantasie van P.T. Barnum. Barnum was een visionair die zich van niets wist te ontwikkelen tot het brein achter een betoverend spektakel dat wereldwijd publiek aansprak en in vervoering bracht. Uitgegroeid tot Barnum and Baileys, Ringling Bros. 

Inderdaad, de film die 4 januari in Nederland in de bioscopen zal verschijnen speelt zich dus af in en rond het circus van Barnum and Baileys. PETA wil dat het publiek de door Hugh Jackman geleide kaskraker overslaat vanwege zijn onwetendheid jegens de “echte P.T. Barnum”.

NapPas

Inmiddels is de oproep van PETA in Amerika tevergeefs geweest, het is een echte kaskraker geworden. Ook voor Nederland is de verwachting dat de film goed zal gaan lopen. Een mooi begin van het jubileumjaar 250 jaar Circus, dat in 2018 wordt gevierd.

Barnum was door anderen bekend als ‘The Greatest Showman’, maar noemde zichzelf letterlijk ‘The Prince of Humbugs’ als een eerbetoon aan de manier waarop hij met succes zijn publiek bedroog en misleidde. Naast Hugh Jackman als Barnum is het een film met veel beroemde filmsterren, popmuziek. PETA vindt at het leven van Barnum veel te veel is geromantiseerd. “Het is onnauwkeurig en brengt een schandelijke tijd in beeld van de geschiedenis van Amerika”.

 

 

PETA dringt er nu bij de bioscoopbezoekers op aan om “The Greatest Showman” over te slaan. De organisatie klopt zich op de borst, dat na 36 jaar protesteren en vastleggen van misbruik van dieren het gelukt is de bezoekersaantallen zo te  reduceren dat het circus gedwongen was om te stoppen. Daarbij laat de organisatie het achterwege dat Ringling heel wat rechtzaken heeft gewonnen en dat Peta miljoenen boete heeft moeten betalen voor het leveren van valse informatie en films, die nu weer worden gebruikt om de olifantenritten in Azië te boycotten. 
Circusweb roept alle circusfans op om de film juist te gaan bezoeken.