Verschillende jaren zijn Sabrina Wasserthal-Probst en haar echtgenoot Lars Wasserthal actief met hun circus Phantasia. Dit circus is te contracteren voor projectweken zoals scholen. Beide zijn dit jaar een grote uitdaging aangegaan en gestart met het eerste Paderborn Weihnacht Circus.

Tekst en foto’s: Fred Niessen.

Het werd een circus met compromissen, voor Lars een must om theater elementen in het programma te hebben (hij komt uit de theater wereld) en voor Sabrina  waren de klassieken circus onderdelen van belang als dochter uit een circusfamilie.

Het Paderborner Weihnacht Circus werd uiteindelijk een mix van beide: circus in een musical vorm.  Een programma met een theatraal verhaal lijn van Charles Dickens met vertellingen zang en prachtig uitgedoste  kostuums. Het tenten complex was speciaal overgekomen van Clasic Circus uit Oostenrijk. Een veelvoud van kerstversiering en verlichting in de restauratie tent leverde een bijzondere sfeer op.  Vanwege de corona maatregelen was er plaats voor zevenhonderd vijftig mensen, in dit geval een uitverkochte voorstelling van ruim twee en half uur incl. pauze. Vertellingen, zang en bandmuziek wisselde elkaar af met hoogstaande circusnummers. Soms een moeilijke combinatie om de vaart van het programma te blijven behouden. Tijdens de finale werd het programma met een staande ovatie en langdurig applaus gewaardeerd.  Ook Nederlandse inbreng in het programma van comedian Pascal de Boer die met zijn nummers goed in de smaak viel bij het Duits publiek.

Aan het programma van het Paderborner Weihnacht Circus werkte verder mee:

Vegas Show Girls

Duo Polschuk- Strapaten

Navas Brothers – Rad Des Doods

Jenny Kastein- Aerial Ring

Sabrina Wasserthal – Strapaten / Directie

Lars Wasserthal – Artiest/ Directie

Carolin Rossow – Artiest/ Zangeres

Alex Grimm – Artiest / Zanger

Duo Ice- Adagio

Duo Strauberti-Perch

Danil – Flying Pole

Victor- Cry Wheel

Mike Bados- Jonglage

Guga en Silvia-Comedy High Bar

Pascal de Boer – Comedian .