Dit bericht heeft een update gehad 24-6-2019 20:12

De oud-directeur van Groot Kerstcircus Den Haag (ook het Groot Russisch Staatscircus is zondag overleden, dit maakte zijn zoon Ilja Smitt bekend via Facebook.

Zondag 23 juni 2019 is mijn dierbare vader WILLEM SMITT van ons heen gegaan.
Het sterfbed was kort, en gelukkig pijnloos.
Willem blijft in onze herinnering als een onverwoestbare en gedreven persoon. Lief en bijzonder behulpzaam. Geen uitdaging was hem te groot. Ook prees ilja Smitt zijn schrijfkunsten.

Inderdaad kon Willem Smitt schrijven. Hij begon als journalist bij de Twentse Courant en werd later ontdekt door de chef nieuwsdienst van Dagblad Trouw. Vervolgens maakte hij de meest fantastische reportages. Hij begon in 1973 met het weekblad Story dat supersnel uitgroeide tot een fantastisch succes. Later zette hij samen met Henk van der Meyden (ook al actief in de circuswereld) het  blad Privé op. Daar bleef het niet bij, hij schreef gedichten, televisieseries en produceerde samen met zijn zoon het Groot Russisch Staatscircus. De meesten herinneren zich nog wel clown Popov, die jarenlang in dit circus optrad. Het Groot Haags Kerstcircus werd regelmatig bezocht door leden van de Koninklijke familie. Bron: Uitgeverij Gopher

De uitvaart is vermoedelijk op 1 juli

R.I.P. Willem Smitt

Willem Smitt was samen met Hans Martens ook de oprichter van Circus Holiday. Later ging Martens door met het Staatscircus van Moskou en Smitt met Het groot Russisch staatscircus.

Jack Appon reikt bloemen uit aan Willem Smitt en Hans Martens bij de première van Circus Holiday in Rijswijk 1980