ORGELTJE CIRCUS ROYAL / OLEG POPOV

De trotse bezitter van dit orgeltje is Wouter Zuidema, die al heel wat circus-historische voorwerpen heeft weten te bemachtigen. Het orgeltje kocht hij in januari 2014 toen de laatste objecten uit het bezit van het Dordtse Circus Royal openbaar werden verkocht.
Correctie van Wouter op het eerdere bericht

Draaiorgeltje(Royal)
Oleg Popov is gebouwd door Douwe Poelstra 30 jaar geleden en pijpwerk door Gosseling. Draaiorgelbouwer Jan Roos heeft orgeltje Oleg popov gerestaureerd(weer spelend gemaakt)en krullen beschilderd. Bloemen zijn geschilderd door Vernissius. Gr Wouter Zuidema

Op de foto met de toenmalige eigenaar Joop Teuteberg lezen we op het front het jaartal 1896 maar dat was het oprichtingsjaar van Royal. In 1996 is het 100-jarig bestaan nog feestelijk gevierd en dat lijkt ook wel een eeuw geleden.

Wouter heeft het orgeltje laten reviseren en heeft het front opnieuw beschilderd, als ode aan de legendarische clown Oleg Popov.

De foto met Joop Teuteberg is genomen op 27 september 2003, Royal reisde toen niet meer maar presenteerde zich als het Dordts Wintercircus. En had af en toe een uitkoop, zoals in Zaandam ter gelegenheid van de oplevering van de nieuwbouwwijk Assendelft. Bij die gelegenheid is deze foto genomen.

Ticketmaster