Tijdens het zesde China International Circus Festival in Zhuhai, dat voor het eerst samenwerkte met het circusfestival van Monte Carlo,  heeft illusionist Christian Farla twee prijzen in ontvangst mogen nemen. Een voor Excelent Circus Act en de Shanghai Circus Award. Beide met uitnodigingen voor optredens. Ook Prinses Stephanie van Monaco was erg onder de indruk van de magische kunsten van Farla en nodigde hem uit om in de toekomst te verschijnen in Monte Carlo.

Over Christian Farla

Op 8 jarige leeftijd begint de in Rotterdam geboren Christian Farla met goochelen. Zijn opa Piet Farla, zelf 3de generatie goochelaar, doet Christian een goocheldoos cadeau. Met zijn zelfgemaakte trucs treedt hij op voor verjaardagsfeestjes van klasgenootjes en steelt hij de show op lokale talentenjachten. Op zijn 11de verjaardag krijgt hij 2 koffers vol met goocheltrucs en repertoire van zijn opa.

Christian Farla’s prijswinnende carrière begon al toen hij op 12-jarige leeftijd zijn eerste prijs won tijdens de NMU Goochelkampioenschappen voor junioren. Inmiddels is hij uitgegroeid tot één van ’s werelds grootste illusionisten. Farla heeft vijf internationale theatertournees, tien miljoen YouTubeviews en tv-optredens met in totaal 50 miljoen kijkers op zijn naam staan. Zijn talent werd al eerder opgemerkt door het IMS: in het verleden werd zijn werk al bekroond met de Merlin Awards voor ‘Magician of the Year’ en ‘Magicshow of the Year’.

Beste illusionist ter wereld

Christian Farla is op 13 mei door de International Magicians Society (IMS) voor de derde keer benoemd tot de beste illusionist ter wereld. Een bijzondere prestatie want hij is daarmee de enige in Europa die maar liefst drie Merlin Awards heeft gewonnen. Farla kreeg de award uitgereikt door IMS-president en – oprichter Tony Hassini, die speciaal voor de uitreiking naar Nederland is gereisd. Eerder wonnen grote illusionisten als David Copperfield en Siegfried & Roy een Merlin Award.

Prinses Stephanie van Monaco was erg onder de indruk van de magische kunsten van Christian Farla

Andere prijswinnaars

Circusweb melde al dat  het Nederlands / Franse  duo Juggling Tango ook in de prijzen is gevallen, ze werden onderscheiden met de prijs van het Nikulin Circus in Moskou.

De gouden, zilveren en bronzen prijzen gingen vrijwel allemaal op aan de vele grote groepen uit o.a. China en Rusland, en gevaarlijke luchtnummers zonder longe.

Onder de hoofdprijswinnaars bevonden zich Troupe Trushin (springplank, Goud in Monte Carlo 2017) Martinez brothers (icarische spelen, binnenkort in Stuttgart en Monte Carlo) 2 grote Chinese acrobatengroepen (pyramides, Russische bar) Scandinavian Boards (wipplank, Grand Prix bij Cirque de Demain dit jaar), The Flying Cranes (vliegende trapeze) en een Russiche hoge draad act.