30 december 2017

Over ons

Gera de Leeuw is terug!

Sinds maart 2022 staat Gera de Leeuw (1953) weer aan het roer van Circusweb. Voor Jan Plug valt Circusweb op het ogenblik niet te combineren met zijn werk. Gelukkig is Gera de Leeuw het enthousiasme voor Circusweb nog niet verloren en schrijft zij weer dagelijks over de meest uiteenlopende circus zaken.

Gera de Leeuw werkt in het dagelijks leven als freelancer voor NederlandseKerstcircussen.nl. Circusweb is echter geen verlengstuk van deze organisator, als redactie van Circusweb wordt redactionele onafhankelijkheid gegarandeerd, zoals men al van ouds gewend is van Gera.

Nieuws te melden? of iets delen met Gera: circuspers@gmail.com

Studio38A.

Studio38A is gespecialiseerd in zakelijke en creatieve dienstverlening op het gebied van circus en amusement. “Circusweb is een goede aanvulling op onze diensten” Aldus Jan Plug, eigenaar van Studio38A. Graag zetten wij het werk van Gera de Leeuw voort om het positieve imago van het circus in het algemeen naar een hoger plan te stuwen. Circusnieuws en circusinformatie zien wij als onze kerntaken bij Circusweb. In de komende tijd richten wij ons op het samenstellen van een goede redactie en een visueel interessante vormgeving van de website, ondertussen houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws uit de circuswereld.

Jan Plug (eindredactie)

Jan Plug, is van kinds af aan al een groot circus fan. Hij begon zijn carrière als circus artiest die in talloze grote circusproducties schitterde. Onder meer het grote Nederlandse Circus Carré en het Krefelder Weihnachtscircus in Duitsland zijn daar voorbeelden van. Ook stond hij jarenlang in de piste van Circus Herman Renz. Inmiddels doet Plug veel meer dan alleen circus. Hij schreef een kinderboek (de wereld van Frenky & Frank) en staat ook achter de schermen zijn mannetje. In die hoedanigheid werkt en werkte hij onder andere als Tourneemanager bij Circus Herman Renz, als projectmanager bij Hillenaar Circus Events en als projectmanager van het zeer succesvolle circus in de zorg van Circus impresariaat Sijm.

Gera de Leeuw, Eigenaar van circusweb van 2003 t/m maart 2019 en vanaf maart 2022 tot heden

Gera de Leeuw nam Circusweb over van Carel Vedder van Kleinspul in november 2003 en veranderde het karakter van de site door een aanvulling van de toenmalige agenda met dagelijkse redactionele berichtgeving. Sindsdien tijd is Circusweb uitgegroeid van een handige agenda tot een populaire circus website met circusnieuws, circus informatie met een bezoekersaantal van dik 2,5 miljoen.

“Ik schrijf graag over circus en vind het leuk om nieuws op te sporen dat in de kranten wordt weergeven. Speerpunt van 2015 was Welzijn Circusdieren, dat in veel verhalen terugkomt. Natuurlijk doe ik de website niet alleen, er zijn altijd aanleveraars, recensenten, tipgevers enz. Zoals Simon de Winter, Anneke Bakker, Arnold Balk, Yoshi Berends, voor België Brian Herfs, Conny Hendriks, Vincent Wols, Ruben Kleine, Frank van den Heuvel, Marcel Bergema en vele anderen. En gelukkig is er de grootste bron van nieuws: Facebook en twitter.”

Het succes van de website Circusweb is vooral te danken aan het onstuitbare enthousiasme van Gera, die dagelijks zoekt naar actueel nieuws. Dit wordt door de vele bezoekers goed gewaardeerd in bezoekcijfers van rond de 6 a 700 per dag.

Anneke Bakker

Anneke Bakker van Design-4media en Saam Uitgeverij was de technische vrouw achter de website Circusweb en verantwoordelijk voor de professionele veranderingen van het uiterlijk van Circusweb sinds december 2015. Er werken sinds begin 2016 een behoorlijk aantal vrijwilligers aan de website, die of in overleg met de redactie circussen bezoeken, of die gewoon af en toe hun verhaal kwijt willen. Circusweb krijgt hierdoor een veel bredere verslaggeving, en dat is fijn, want altijd maar 1 aanleveraar, dat kan de website wat eentonig maken.

Daniel Doornkamp

Daniel Doornkamp is met zijn bedrijf Tempomarketing de nieuwe technische man achter de website Circusweb.

 

arnold balk

Arnold Balk

vincent wols

VIncent Wols

connyhendriks

Conny Hendriks