Circusweb is sinds 7 maart 2019  eigendom van Studio38A.

Studio38A is gespecialiseerd in zakelijke en creatieve dienstverlening op het gebied van circus en amusement. “Circusweb is een goede aanvulling op onze diensten” Aldus Jan Plug, eigenaar van Studio38A. Graag zetten wij het werk van Gera de Leeuw voort om het positieve imago van het circus in het algemeen naar een hoger plan te stuwen. Circusnieuws en circusinformatie zien wij als onze kerntaken bij Circusweb. In de komende tijd richten wij ons op het samenstellen van een goede redactie en een visueel interessante vormgeving van de website, ondertussen houden we u graag op de hoogte van het laatste nieuws uit de circuswereld.

Jan Plug (eindredactie)

Jan Plug, is van kinds af aan al een groot circus fan. Hij begon zijn carrière als circus artiest die in talloze grote circusproducties schitterde. Onder meer het grote Nederlandse Circus Carré en het Krefelder Weihnachtscircus in Duitsland zijn daar voorbeelden van. Ook stond hij jarenlang in de piste van Circus Herman Renz. Inmiddels doet Plug veel meer dan alleen circus. Hij schreef een kinderboek (de wereld van Frenky & Frank) en staat ook achter de schermen zijn mannetje. In die hoedanigheid werkt en werkte hij onder andere als Tourneemanager bij Circus Herman Renz, als projectmanager bij Hillenaar Circus Events en als projectmanager van het zeer succesvolle circus in de zorg van Circus impresariaat Sijm.

Gera de Leeuw, Eigenaar van circusweb van 2003 t/m maart 2019

Gera de Leeuw nam Circusweb over van Carel Vedder van Kleinspul in november 2003 en veranderde het karakter van de site door een aanvulling van de toenmalige agenda met dagelijkse redactionele berichtgeving. Sindsdien tijd is Circusweb uitgegroeid van een handige agenda tot een populaire circus website met circusnieuws, circus informatie met een bezoekersaantal van dik 1,7 miljoen.

“Ik schrijf graag over circus en vind het leuk om nieuws op te sporen dat in de kranten wordt weergeven. Speerpunt van 2015 was Welzijn Circusdieren, dat in veel verhalen terugkomt. Natuurlijk doe ik de website niet alleen, er zijn altijd aanleveraars, recensenten, tipgevers enz. Zoals Simon de Winter, Anneke Bakker, Arnold Balk, Yoshi Berends, voor België Brian Herfs, Jolanda, Conny Hendriks, Vincent Wols, Ruben Kleine, Frank van den Heuvel, Marcel Bergema en vele anderen. En gelukkig is er de grootste bron van nieuws: facebook en twitter.”

Gera de Leeuw (1953) begon haar journalistieke carrière als redactie-assistent bij Dagblad Trouw/Kwartet in Den Haag (1970) waar o.a. de bekende Ferry Mingelen en Willem Breedveld (RVD), Hans de Bruin (Brandpunt) en George Mustert werkten als journalist. Bij deze redactie leerde Gera de kunst van het schrijven onder het motto: schrappen is schrijven! Na een multifunctionele carrière als moeder van 4 kinderen pikte Gera de Leeuw het journalistieke werk weer op als redactrice van een lokaal radiostation en de lokale schrijvende pers met als specialiteit de plaatselijke politiek en het ondernemersnieuws.
Tijdens die periode (1990) maakte ze als radioverslaggever kennis met diverse circussen in haar dorp Rijnsburg (Bavaria en Magic Circus). Van 1996 tot 2001 was zij redacteur van De Rijnsburger en de Katwijk Special. Zij rolde pas echt de circuswereld in dankzij Maurice Veldkamp van het Magic Circus, die haar in augustus 2001 een baan aanbood als pr-medewerkster. In november 2003 ontdekte Gera de Leeuw de website Circusweb, die toen te geef stond. Binnen no-time was de website van eigenaar verwisseld en kreeg een geheel andere invulling, meer nieuws, een forum, veel informatie over circussen, jeugdcircussen en circusgeschiedenis, zij deed dit in samenwerking met Sjaak van den Heuvel die inmiddels beheerder is van discussieforum Circuswereld.

Eigen stijl

Gera de Leeuw is een gedreven journaliste met een herkenbare stijl van schrijven. Deze stijl sijpelt door in de nieuwskolommen van Circusweb. Gera de Leeuw heeft sinds 2001 een eigen tekstbureau en breidde haar activiteiten een jaar later uit met een evenementenbedrijf(2002). Het tekstbureau heeft als specialisme het verspreiden van persberichten voor circussen en het onderhoud van Circusweb. In de winter, als het circus een winterpauze heeft, geeft Gera cursussen “Schrijven kun je leren” free publicity voor vrijwilligers van (sport)organisaties en beginnend ondernemers. Speerpunten zijn de passie voor schrijven, het plezier en het gebruiken van je fantasie. De Leeuw Tekstbureau kun je inhuren voor pr klussen, schrijven van teksten voor het web, en voor ondersteuning bij social media. Het succes van de website Circusweb is vooral te danken aan het onstuitbare enthousiasme van Gera, die dagelijks zoekt naar actueel nieuws. Dit wordt door de vele bezoekers goed gewaardeerd in bezoekcijfers van rond de 6 a 700 per dag. 

Kijk ook eens op de andere websites van Gera:
www.circusweb.nl 
www.alheimerinbeweging.nl 
www.deleeuwtekstbureau.nl 
www.deleeuwcircusevents.nl 
www.circusmovimento.nl 
www.datingmetgeraldineliefhart.nl 
www.meermuziekinhetleven.nl 
www.mikkenieverhuur.nl 
www.ritmegym.nl 
www.circusvoorstelling.nl  
www.boekeenvoordeligereis.nl 
beroepsziektenpunt.nl  
www.teoudvooreenbaan.nl

Sjaak van den Heuvel

Sjaak van den Heuvel is al vanaf de overname van Circusweb november 2002 een steun en toeverlaat van de website geweest. Altijd staat hij klaar om zijn kennis in te zetten. Hij begon als autodidact met het maken van websites. Je kunt gerust stellen dat hij ver is gekomen. Tot ongeveer 2013 verzorgde hij mede de redactie.

Anneke Bakker

Anneke Bakker van Design-4media en Saam Uitgeverij is sinds 2 jaar de technische vrouw achter de website Circusweb en verantwoordelijk voor de professionele veranderingen van het uiterlijk van Circusweb sinds december 2015. Wil je iets weten over dementie, gezondheid, maatschappij, kijk op www.zorgboeken.eu

 
Er werken sinds begin 2016 een behoorlijk aantal vrijwilligers aan de website, die of in overleg met de redactie circussen bezoeken, of die gewoon af en toe hun verhaal kwijt willen. Circusweb krijgt hierdoor een veel bredere verslaggeving, en dat is fijn, want altijd maar 1 aanleveraar, dat kan de website wat eentonig maken.

De redactie is uitgebreid

Brian Herfs

 Brian Herfs

arnold balk
Arnold Balk
vincent wols
VIncent Wols
connyhendriks
Conny Hendriks


Naast Brian Herfs, Arnold Balk,Vincent Wols en Robert-Jan Meijer hebben ook Conny Hendriks en Ruben Kleine zich aangemeld bij de Circusweb redactie, van harte welkom. We verheugen ons erop iemand te hebben die al zoveel weet van het circusverleden, dat ontbreekt er bij mij nog steeds een beetje. Ik denk dat het echt een mooie aanvulling kan zijn.

 

DELEN
Vorig artikelAanbieding Circusagenda
Volgend artikelBedankt allemaal