8 juli 2020

Olifant Ekol verhuist

Rusland – Ekol, de 3,5-jarige jonge olifant uit de dierentuin van Rostov aan de Don, is de nieuwe aanwinst van de menagerie van het grote Moskou- Bolshoi circus . De aanschaf van deze olifant is een zeer belangrijke stap voor het circus, omdat olifanten voorheen altijd zijn ingehuurd maa nu dus als eigendom worden verworven. De olifant reisde met de trein in een speciale wagen, constant onder toezicht van een dierenarts en vergezeld op zijn reis door Edgar Zapashny, directeur van het Moskou-circus, die de olifant sinds zijn geboorte volgt.

Ekol werd geboren op 18 januari 2017 in de dierentuin van Rostov aan de Don. De naam van het babymeisje van 130 kg werd samen met de burgers gekozen: de voorwaarde voor de wedstrijd was de aanwezigheid van het woord “eco”, wat het belang van het jaar van ecologie weerspiegelt, aldus de persdienst.

Ekol’s ouders, Sinta en Yuma, arriveerden in september 2009 in Rostov aan de Don vanuit de dierentuin in Berlijn. Hun eerste geboren in december 2010 was de vrouwelijke Sitara. Beide ouders zijn nu 15 jaar oud. In het wild worden Aziatische olifanten bedreigd.

Terwijl Ekol klein was en moedermelk kreeg, woonde ze bij haar moeder en zus gescheiden van haar vader. Nu het hele gezin samen woonde, bestond het risico van inteelt, wat voor Ekol onvoorspelbare gevolgen heeft voor haar en haar nakomelingen.

In dierentuinen worden altijd dieren uitgewisseld met andere gespecialiseerde instellingen. Rostov Zoo heeft verschillende aanbiedingen van circussen ontvangen, maar de keuze is gemaakt ten gunste van het groot staatscircus van Moskou aan de Vernadsky Avenue – Uit respect voor de dieren worden ze onder comfortabele omstandigheden gehuisvest.

Olifant Ekol

Olifant Ekol

Olifant Ekol