15 december 2015

Okidoki-Meppel

Kindercircus Okidoki uit Meppel

Circus Okidoki is een circus voor kinderen van 6 t/m 18 jaar in Meppel. Het circus staat onder leiding van de circusdocente Marie Tiggelman. Zij heeft haar liefde voor het jeugdcircus opgedaan bij Circus Elleboog in Amsterdam.

De circuslessen worden gegeven door Marie Tiggelman samen met enkele circusassistenten. Er zijn inmiddels 6 groepen; 4 basisschoolgroepen, 1 jongerengroep en 1 voorstellingsgroep.

Een keer per jaar geven alle kinderen een uitvoering in de grote zaal van de Vrije School (de oefenruimte) voor ouders, vrienden en bekenden. De artiesten van de voorstellingsgroep oefenen twee keer per week en treden op in Meppel en omstreken.

Het is de bedoeling dat je door de circuslessen aandacht besteed aan je lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling. Op school neemt de hersengymnastiek een belangrijke plaats in, wij vinden de lichamelijke gymnastiek ook heel belangrijk. De circuslessen worden gegeven door Marie Tiggelman samen met enkele circusassistenten.
Werkwijze
Bij kindercircus Okidoki hoef je je nooit te vervelen omdat het elke keer weer een uitdaging is. Het is nooit af en elke keer ontdek je weer wat nieuws. Ook ontdek je waar je goed in bent, of waar je minder goed in bent. Je ziet ook hoe andere kinderen het doen en hoe zij er mee omgaan.