Zomerse theaterfestivals met blindentolken

Ook in de zomer zijn de Komt het Zien! blindentolken bij prachtige voorstellingen en evenementen. Zij zijn onder andere bij het festival Deventer Op Stelten, Theaterfestival Boulevard in Den Bosch en Culturele Hoofdstad Leeuwarden Friesland. Lees onder de foto’s snel verder!

 

Tip: circustheater uit Engeland

Op de schouder van een van de artiesten rust een lange metalen stok, die hij steeds sneller ronddraait. Zijn collega’s rennen er achteraan, klimmen er op, hangen ondersteboven en blijven ronddraaien. Zo snel dat het bijna wel fout moet gaan.
Ockham’s Razor brengt met Tipping Point geweldig fysiek circustheater met vijf topacrobaten. Zij balanceren voortdurend met niets anders dan pure spierkracht en lange stokken, die rakelings langs gezichten scheren en tot bukken en strekken dwingen. Het publiek wordt meegenomen in het opzwepende spel van de acrobaten die de wetten van de zwaartekracht tarten en waarom ook nog flink te lachen valt.

Tipping Point met Komt het Zien! blindentolk:

·         8 juli – Deventer Op Stelten – Deventer Schouwburg

·         18 oktober – Festival Circolo – Tilburg

·         herfstvakantie – De Harmonie – Leeuwarden

Lees verder in de agenda…..

Theaterfestival Boulevard

Dit jaar biedt Theaterfestival Boulevard in Den Bosch maar liefst drie verschillende voorstellingen met audiobeschrijving:

·         9 augustus – Gesualdo door De Warme Winkel & Nederlands Kamerkoor (muziektheater)

·         10 augustus – Juliet & Romeo door Lost Dog (danstheater)

·         12 augustus – Echte Vrouwen Joggen in Regenpak door Theater Artemis & Het Houten Huis (familievoorstelling)

Reuzen in Leeuwarden

Reusachtig prachtig en enorm indrukwekkend: vanuit Frankrijk komt het straattheater gezelschap Royal de Luxe met hun iconische reuzen naar Leeuwarden. Wezens zo hoog dat ze met kop en schouders boven de kantoorgebouwen uitsteken. De indrukwekkende Reuzen lopen drie dagen lang door de straten van Leeuwarden. Tientallen medewerkers hangen aan touwen en in trapezes, om de voeten vooruit te plaatsen. Geloof ons: dit wordt onvergetelijk. Met blindentolk!

Nieuws

·         Verwacht met live audiodescriptie in september: De Stormruiter. Muziektheater met 100 Friese paarden. Dé hit van Culturele Hoofdstad 2018 die niemand wil missen. Meer informatie…

·         In het najaar maken we de agenda voor het nieuwe theaterseizoen bekend. We onderzoeken nu de mogelijkheden voor blindentolken bij bijvoorbeeld Soof de musical, Op hoop van zegen, Addams Family, King Lear en nog vele andere voorstellingen in theaters verspreid over Nederland. Waar wilt u heen?

·         Angelique en Arlette bezochten in Barcelona een groot internationaal audiodescriptie congres en wisselden ervaringen uit met collega’s uit de hele wereld.

·         Bij Vis à Vis gebruikten maar liefst 98 bezoekers een koptelefoon om naar onze blindentolken te luisteren.

·         Gezocht: Komt het Zien! vrienden en publieksbegeleiders. Meer informatie…

Vraag, opmerking of tip? Neem contact met ons op. Per mail of telefonisch (0513 650 681).

 

“De blindentolken hebben even hun ogen aan mij geleend”

fotocredits: Royal de Luxe & Pascal Victor, Mark Dawson, Jane Hobson