ZUTPHEN – Het Zwitserse circusechtpaar Nicole et Martin reizen door heel Europa met hun houten en witte tent, zij geven nu circusvoorstellingen met diverse sprookjesthema’s. Momenteel geven ze voorstellingen bij een aantal Vrije Scholen in Amsterdam, volgende maand strijken ze van 5 tot en met 8 juli neer op het parkeerterrein park Helbergen in Zutphen neer in Zutphen.

Nicole ontmoette Martin in de Scuola Teatro Dimitri (een theaterschool gerund door de Zwitserse clown en mimespeler Dimitri) in het Italiaanse deel van Zwitserland. Van 1997 tot 1999 waren Nicole en Martin lid van de Compagnia Dimitri. In 1999 richtten ze hun eigen onafhankelijk theatergezelschap op, Nicole & Martin, met zijn houten dakramen, houten caravans en rode trekkende voertuigen, die veelal door tractors worden voortgetrokken.

NapPas

Sindsdien hebben Nicole en Martin de hele wereld rondgereisd om hun voorstellingen te spelen. Sinds 19 jaar van 1999 tot 2018 hebben zij 2617 keer opgetreden op 513 locaties in 12 verschillende landen. De shows worden vertaald en uitgevoerd in 8 verschillende talen. Hun kinderen spelen ook mee in de shows.

Het gezelschap voert diverse sprookjes van Grimm uit, en spelen alle personages zelf.

Onderscheidingen 2002: cultuurbevordering door het kanton Basel Land in Zwitserland
2006: Tapwater Award en de gewilde Sold-Out Award van het Edinburgh Fringe Festival (Schotland) 2014: 1e. Swiss Fairy-Tale Award

https://www.inzutphen.nl/nl/evenementen/2755790839/theatervoorstellingen-door-nicole-et-martin

Commentaar via Facebook
885 totaal aantal bezoekers 9 bezoekers vandaag