Op 20 juni 2019 presenteert Rogier Hornman zijn muziekcircusperformance LJUS – a plea for magic in theater ZIMIHC Stefanus, Utrecht. LJUS is een mix van fysieke spellen, virtuoos musiceren en luchtmanoeuvres. In de poging om een levendige speelse wereld te creëren, (her)ontdekt het publiek hun innerlijke jeugdigheid en probeert het samen met Rogier de zwaartekracht op te heffen. Zullen we daar ooit in slagen? Zo niet, wie dan wel?

Anders dan andere circusvoorstellingen, draait deze voorstelling volledig rondom muziek. Rogier zal zelf als cellist en performer de avond leiden. Ljus is het Zweedse woord voor licht, in tijden waar er veel onrust leeft door nare berichten op het nieuws zal deze performance de lichtheid vieren en daar zijn circus en muziek uiteraard de beste vormen voor. Op die manier is deze voorstelling een pleidooi voor magie, omdat lichtheid in dit geval ook de magie weer tot leven brengt, iets wat we maar weinig ervaren in deze tijden.

Tevens is LJUS het eindexamen van Rogier Hornman aan het HKU Utrechts Conservatorium, aan de opleiding Musician 3.0. Musician 3.0 is een innovatieve muziekopleiding die opleidt tot music performance artist waarbij iedere student zijn/haar eigen signatuur ontwikkelt zowel als speler en als maker.

Spelers:

Rogier Hornman – cello/performance/music/concept

Elsa van der Linden – tenor saxophone/performance

Lucas Kloosterboer – trombone/performance

Gustav Janata – circusperformance

Mar Olivé Nieto – circusperformance

Sarah Lynn Huizing – violin

Deborah Witteveen – soprano saxophone

Lars Visscher – accordion

Bart Soeters – fretless bass guitar

Mees Siderius – drums

 

Dieter Boels – sound design

Harm Wellink – lighting design

Esmée Olthuis & Lidy Six- artistic supervision

Sam De Roos, Kim Tadema & Sebastiaan Goedknegt – production