9 juni 2022

Miloco en Never Mind vieren 20 jarig jubileum

ZOETERMEER/LEIDEN – Twee Zuid-Hollandse jeugdcircussen die met elkaar verbonden zijn vieren gezamenlijk hun 20-jarig jubileum. Hiervoor is de circustent van Miloco halverwege de twee plaatsen – in Stompwijk – opgezet. De twee oprichters/docenten van Miloco, Jeroen en Minke zitten ook in het bestuur van Never Mind en doen daar tevens de dagelijkse leiding. Dat betekent dubbel feest in de week van 27 juni t/m 3 juli.

In deze feestweek zullen de kinderen een optreden doen in de circustent van Miloco.

Circus NevermindOok zullen er andere optredens zijn die leuk zijn om naartoe te gaan. Bijvoorbeeld een show waar leraren van beide circussen en oud- leden, die nu circusartiest zijn geworden, aan mee doen. Ook het optreden van onze talentengroep is zeker de moeite waard om heen te gaan. Daarnaast organiseren we ook gratis activiteiten waar de kinderen zich voor kunnen opgeven als ze dat leuk vinden; namelijk ouder/kind circus en circus-spelletjes.De circustent staat bij de kruising Meerlaan/ondermeerweg in Stompwijk.

Vooruitstrevend
Beide jeugdcircussen staan bekend als vooruitstrevend. Miloco begon al lang voordat dit landelijk ook werd gedaan met een speciale videotheek voor alle circuskunsten. Hoe werk je met een diabolo en hoe leer je eenwieleren. Voor de leerlingen bijzonder handig om dat thuis nog eens na te kijken, of tijdens de lessen in de gymzalen. Ikzelf liep daar in 2010 stage in het kader van mijn eigen BIC opleiding en heb veel geleerd van Jeroen en Minke, ik kon daarna zelfstandig mijn eigen workshops en bedrijf voortzetten. Bij Nevermind werden veel lessen georganiseerd voor mededocenten van alle circusscholen in Nederland. Ook aan die lessen heb ik meegedaan om meer ervaring te krijgen. Geen wonder dat deze circusscholen nog steeds een bloeiend bestaan hebben. Circus Miloco uit Leiden is zelfs uitgegroeid tot de allergrootste circusschool van Nederland. Bij het NK Eenwieleren vielen dit jaar ook veel leerlingen van Miloco in de prijzen. Zie onderstaande foto, iedereen met een oranje T-shirt is van Miloco. Meer weten over de jubileumweek of bijwonen? Dat kan, meer informatie hier