Magic Circus presenteert dit jaar de voorstelling ØPFANG. Op 6 juli is de première in Abcoude. Eindelijk weer Magic Circus! In 2021 presenteert het Nederlands Stadscircus de voorstelling ØPFANG boordevol modern circusvermaak. Het Magic team vangt het publiek op en neemt hen mee in een magische wereld. Jong en oud, want Magic Circus is óók leuk voor kinderen. Niet te oubollig en zeker niet te pretentieus modern.

In het moderne circus gaat het om vallen en opstaan, struikelen en stijgen, loslaten en opvangen.  Dat opvangen gebeurt soms letterlijk door de acrobaten. Niet alleen op het podium, maar ook hoog daarboven zonder vangnet. Kortom, circus als spiegel van de maatschappij.

Magic Circus biedt Øpfang. Biedt alternatieven voor het maandenlange beeldschermstaren. In ØPFANG beleef je gevederde vrienden, komische verwikkelingen, rondrazende raddraaiers, stoelenstapelaars, maanlandingen, hangvolwassenen, zoveel touwtjes dat er geen eind aan vast te knopen is en vele andere betoverende circusacts. Alles live, echt en bijna aanraakbaar. Eindelijk weer samen écht iets beleven!

ØPFANG

Het begrip Øpfang dateert uit de tijd van de Vikingen. Historisch onderzoek leert dat zij niet zomaar woestelingen waren, maar ook familiemensen. Vikingen koesterden gastvrijheid oftewel Øpfang. Tot op de dag van vandaag is dat in woord en daad in Scandinavië terug te vinden.

Magic Circus spant voor zijn bezoekers een maatschappelijk en cultureel vangnet. Vangt hen op en stoomt hen klaar voor een nieuw en beter normaal. Laat je vallend onderdompelen in eigentijds circus. In het circus houdt men vast aan de 1,5 meter afstand tussen huishoudens, vaccinatiebewijzen of corona-testen voor een bezoek zijn daarom niet nodig.

Info bij de Magic Team formatie en de coalitie:

Magic Circus presenteert in 2021 ØPFANG. Een culturele coalitie van artiesten en circusmakers treedt in de schijnwerpers. Ondanks de verschillen in mening, afkomst, ras,  religie, gender en uiterlijk is er in het kader van het landsbelang in recordtijd een harmonieuze coalitie geformeerd die zorg gaat dragen voor de Øpfang der stedelingen en Magic Fans.

In de Magic Coalitie van 2021 wordt hij verantwoordelijk voor de afdelingen Algemene Zaken, Stof tot Nadenken, Troost en Øpfang: Maurice!

In de Magic Coalitie van 2021 wordt hij verantwoordelijk voor de afdelingen Lachwekkende Zaken en Magische Taferelen: Jofri!

In de Magic Coalitie van 2021 wordt zij verantwoordelijk voor de afdelingen Publieksmanagement, Raddraaiers, Koorden en magische steunberen: Pascalles!

In de Magic Coalitie van 2021 wordt zij verantwoordelijk voor de afdelingen Dierenzaken (niet vegetarisch) en Eetaangelegenheden (wel vegetarisch): Brendalina!

In de Magic Coalitie van 2021 wordt hij mede-verantwoordelijke der Hangvolwassenen en verantwoordelijk voor de afdeling Meubelen en ritmische slagkracht: Salim!

In de Magic Coalitie van 2021 wordt zij verantwoordelijk voor de afdelingen Lichtende Voorbeelden, Maanlandingen en magische steunpilaren: Anna Ankayagga!

In Proto 2020 was hij verantwoordelijk voor de afdeling viervoeters en draaiingen. Doch in de geheime notities van de Magic Coalitie formateur stond te lezen:”David Valentino: fønctie elders.”!

In de Magic Coalitie van 2021 wordt zij verantwoordelijk voor de afdeling Grote Palen en mede-verantwoordelijke der Hangvolwassenen: Roos!