Komend weekend vieren we weer Wereldcircusdag, alhoewel het woord vieren niet helemaal op zijn plaats is in Nederland en België. Prinses Stephanie zal teleurgesteld zijn. Het enige evenement dat tot nu toe is aangemeld is bij het Centrum voor Circuskunst in Oosterhout. Misschien dat er nog 1 evenement bijkomt in Geleen… maar dat is dan ook alles. Neem zelf maar een kijkje.  (archieffoto Tefredo, blijft het mooiste circusworkshopplaatje dat ik kan vinden.)
Overigens doet Circus Sijm in Heemskerk ook iets met Wereldcircusdag. 

http://www.circusfederation.org/2018_9th_wcd

NapPas

Gelukkig hebben we de filmpjes nog (2), zou ik zo zeggen, met een mooi feest in het Oosterpark bij het Magic Circus, met een markt en allerlei artiesten die gratis overdag kwamen optreden bij het Magic Circus. Elleboog had daar ook nog een marktkraampje met een schminkstand, en er waren gratis circusworkshops en een leuke circusboeken en postermarkt. Het orgeltje was van Jofri en de schaterlach van mij. 

 

Oosterhout
In Oosterhout wordt al jaren traditioneel een leuke Wereldcircusdag gevierd. Het jeugdcircus organiseert circusspelen op de Wereld Circusdag 21 april. Iedereen is welkom van 10.30-12.30 uur. Adres Keiweg 119, 4902 PC Oosterhout. Zie hier een afbeelding van de wereldcircusdag van afgelopen jaar.

Gerelateerde afbeelding

Mocht je zelf nog een Wereldcircusdag gaan organiseren komend weekend? Laat het ons dan ook even weten en meld je aan bij de website van de Wereld Circus Federatie. 

Commentaar via Facebook
1131 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag