Buitenland
21 januari 2024

Laptop explodeert en verwoest woontrailer van circuszussen

Een brand verwoeste in de ochtend van 20 januari 2024 in Houston (Texas, VS) de woontrailer van twee jonge circusartiesten.

De zussen Alma (21) en Idalia (23) Caballero en Akeem (het zeven maanden oude zoontje van Idalia) woonden samen in een woontrailer. De artiesten – de elfde generatie uit hun circusfamilie – treden in diverse shows met verschillende acts op. Van zwaardbalans tot eenwieleren, haarhangen, hoelahoeps en luchtacrobatiek.

Afgelopen zaterdag sloeg het noodlot toe. Idalia vertelt tegenover Circusweb over het drama: “Op het moment van de brand waren we niet in het circus, maar op ons terrein in Houston. Hier bereidden we ons voor om op tournee te gaan.

We sliepen toen de brand uitbrak. Ik was degene die het vuur opmerkte toen ik wakker werd en mijn ogen opende. Alles om me heen was rokerig en ik zag overal vuur. Ik pakte mijn zoontje en de huisdieren, opende de deur en maakte mijn zus wakker om haar naar buiten te krijgen.

Om de ravage niet nog groter te maken, moesten we snel de truck – die in de buurt van onze woontrailer stond – verplaatsen. Gelukkig konden we die op tijd verplaatsen, omdat we de sleutels aan de deur hadden hangen.

We sprongen snel naar binnen, pakten de sleutels en verplaatsten de truck, voordat de woontrailer door de propaantanks kon exploderen”.

Idalia Caballero en haar zoontje Akeem, na de brand in het ziekenhuis.

Met ons is er gelukkig niks ernstigs gebeurt. Wel ademden we veel rook in en daarvoor zijn we in het ziekenhuis geweest”.

Over de oorzaak vertelt Idalia: “Mijn laptop explodeerde vroeg in de ochtend en zo ontstond de brand. Waardoor de explosie exact ontstond, is voor ons nu nog onduidelijk”.

Van de woontrailer is niks overgebleven. Om een nieuw onderkomen startten de zussen een crowdfund. Die vind je door op deze link te klikken.

Op de crowdfund-pagina voegt Caballero het volgende toe:

“Hopelijk kunnen jullie ons helpen, want we hebben ALLES verloren: ons huis, kleding, meubels, kostuums, apparaten, belangrijke documenten, spaargeld, medicijnen voor mijn kind, mijn zus en mij. Alles wat uit jullie harten komt, zal een enorme hulp en zegen voor ons zijn in deze moeilijke tijden!”

Hieronder meer foto’s van de zussen tijdens de uitvoering van hun werk en foto’s van de verwoeste trailer.