logo Komt het Zien nieuwsbrief augustus 2018

De Komt het Zien! blindentolken zijn zich aan het voorbereiden. Want we hebben een volle agenda met drie voorstellingen bij Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch (9, 10 en 12 augustus) en drie dagen bij het straattheaterspektakel De Reuzen in Leeuwarden (17, 18 en 19 augustus). Heel verschillend en voor elk wat wils. Lees onder de foto’s snel verder!

voorstellingsfoto Gesualdo: drie mensen in een klassiek ingerichte ruimte, twee van hen schaterlachen, terwijl de derde gepijnigd naar hen kijkt

Waar Shakespeare het liefdeskoppel dramatisch de dood injoeg, hunkeren Juliet en Romeo bij Lost Dog Dance stug verder. Er is een bruiloft van gekomen en kinderen. Een prachtige danstheatervoorstelling uit Engeland. Op vrijdag 10 augustus met blindentolk bij Theaterfestival Boulevard in ‘s-Hertogenbosch.

Korting bij meer dan 250 leuke uitjes

Ook met blindentolk bij Theaterfestival Boulevard:

    • donderdag 9 augustus – Gesualdo door Nederlands Kamerkoor en De Warme Winkel
    • zondag 12 augustus – Echte vrouwen joggen in regenpak door Theater Artemis en Het Houten Huis

Man en vrouw dansen in huis. Ze hebben elkaar met 1 hand en gestrekte arm vast. De vrouw hangt met een holle rug helemaal achterover.

Op 17, 18 en 19 augustus zijn de Reuzen van het Franse straattheatergezelschap Royal de Luxe in Leeuwarden. Drie metershoge marionetten die ver boven de huizen uit steken. Het grootse evenement is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk voor toegang tot het vak met de blindentolk. Aanmelden kan tot en met dinsdag 7 augustus! 

Weetje over de Duiker: deze indrukwekkende Reus weegt 3 ton en is wel 11 meter lang. Er zijn ongeveer 30 mensen nodig om hem in beweging te laten komen en hij is gemaakt van populieren en limoenhout, leer en staal. Hij draagt een duikersuitrusting met helm. Zijn haar is gemaakt van paardenhaar en zijn wenkbrauwen van bezemstro. Zijn ogen werken op kleine motoren en zijn gemaakt van straatlantaarns.

Meer informatie en aanmelden…

filmpje van de Reuzen van Royal de Luxe

De Stormruiter in Leeuwarden is al maanden uitverkocht, maar speciaal voor Komt het Zien! zijn er nog kaartjes. Met onder andere Ellen ten Damme en vele andere topacteurs en zangers, muziek van de Wëreldbänd, 100 Friese paarden en een groot koor. Het decor: een dorp, een enorme dijk en daarachter een prachtig Fries waddenlandschap. Op het toneel ligt zand. Zestig vrachtwagens vol, om precies te zijn. U hoeft nog nét geen laarzen aan, zo levensecht is alles.

Omdat er veel animo is, is er bij maar liefst drie voorstellingen in september een blindentolk!

Lees verder over dit prachtige theaterspektakel…

  • Bezoekt u een voorstelling met Komt het Zien! blindentolk? Wij zijn benieuwd naar uw mening. Sinds deze zomer is ons evaluatieformulier digitaal. Naar het formulier…

 

  • Komt het Zien! heeft vier blindentolken: Angelique, Hilbert, Trudy en Dave. Zij hebben allemaal een achtergrond in de theaterwereld als acteur of regisseur.

  

  • Bij buitenevenementen zoals de Reuzen gebruiken onze tolken mobiele apparatuur. Zo kunnen we overal audiobeschrijven, zelfs als er geen stopcontact in de buurt is.

  

    • Wilt u Komt het Zien! steunen? Wordt vriend of publieksbegeleider. Meer informatie…
Vraag, opmerking of tip? Neem contact met ons op. Per mail of telefonisch (0513 650 681).