In december 2014 werd er in het Openluchtmuseum in Arnhem de circustentoonstelling ‘Komt dat zien!’ georganiseerd. Vanuit de bezoekers – in drie weken tijd bijna 30.000 – werd vaak gevraagd waar deze collectie nog meer tentoongesteld zou worden. Maar daar was geen sprake van want het ging om een eenmalige expositie van voorwerpen die bijna allemaal in particulier bezit zijn.

Om toch het beeld vast te houden van dit circus-erfgoed is het idee ontstaan om een inventarisatie te maken: welke liefhebber en/of verzamelaar heeft objecten die voor het circus van cultureel historische waarde zijn? Voorwerpen die het hart van de circusliefhebber sneller doen kloppen?

Marcel Bergema is in opdracht van de Stichting Circuscultuur op onderzoek uitgegaan en is inmiddels veel moois tegengekomen. Voorwerpen die een bijzondere emotionele waarde hebben. Van eigenaren die een passie hebben voor de rijke geschiedenis van het circus.

Op deze pagina gaan we je wat laten zien. Op dit moment nog maar een paar objecten maar er zullen regelmatig nieuwe items aan toegevoegd worden. En: tips van jou zijn van harte welkom!  Ook als het gaat om aanvulling op de beschrijvingen.

Ticketmaster