14 december 2015

Monte Carlo

Monte Carlo

Kitty Cuijpers in Monte Carlo

Van onze speciaalste verslaggeefster…

Kitty en Frans Cuijpers (bekend van de circusvrienden) gingen traditioneel naar het Circusfestival van Monte Carlo. Zoals al lang geleden beloofd stuurde Kitty ons haar verslag en vele foto’s, teveel voor 1 berichtje op de voorpagina, van mij krijgt ze dus een complete pagina. Geniet mee van dat bezoek. Bedankt Kitty!

PRINSELIJKE KADOOTJES UIT HEEZE VOOR DE TWEELING IN MONACO

monaco1Het afgelopen week-end vond in Monaco weer het circusfestival plaats. Het circus, dat hier ieder jaar in december met de feestdagen uitgezonden wordt, wordt in januari opgenomen. Frans Cuijpers en zijn vrouw Kitty, zijn elk jaar daar aanwezig omdat Frans in het bestuur zit van de European Circus Organisation en tevens board-member is van de Federation Mondial du Cirque (de wereldorganisatie). Elk jaar worden zij de eerste avond ontvangen door prinses Stephanie, prins Albert en Charléne. Hun tweeling Gabriella en Jaques werd geboren op 11 december. Voor deze gelegenheid ontvingen zij van Frans en Kitty speenclips met de naam van Paperino uit Heeze. Helaas was Charléne er niet bij, maar prins Albert vond het ontzettend leuk en zei zelfs: Dank U (op z’n Nederlands).

Kevin Ferrari
Heeft hij toch wat opgestoken toen hij hier was voor de opening van de tentoonstelling over z’n moeder Grace Kelly. Dit jaar begon het circus triest: er werd een minuut stilte gehouden omdat ‘s middags een jongeman van 24 jaar tijdens de repetitie verongelukte in de piste. Deze Italiaanse jongen sprong met z’n motor over een grote stalen kogel heen en kwam verkeerd terecht. Het is zo’n kogel waar ze normaal met een aantal motoren ingaan en langs de wanden rijden. Helaas kan deze jongen, met de snelle naam Kevin Ferrari het niet meer navertellen. Op het moment dat de eerste voorstelling begon, verliet de hele motorgroep het terrein…….

monaco3monaco2Twee keer vindt er een A-voorstelling plaats en twee keer een B-voorstelling. De besten hieruit worden gekozen en treden op in de GALA-voorstelling. Deze gala-voorstelling draait deze week nog vijf keer. En dat is de voorstelling die hier wordt uitgezonden.

In Monaco zijn altijd volop dieren in het circus, maar het ligt eraan in welk land Nederland de voorstelling koopt. Er zijn landen, die zo’n schrik hebben voor de dierenactivitisten, dat ze de dierennummers eruit knippen.

monaco5monaco4monaco8monaco7Hierbij foto’s van de show, van de prijzen (behalve de gouden, zilveren en bronzen clowns(die waren wel bekendgemaakt, maar nog niet uitgereikt).

 

 

 

monaco11monaco9Foto’s van de lunch met prinses Stephanie en van het gala-diner-dansant met Stephanie (voorzitter van de jury), Frans Cuijpers mocht de prijs van de European Circus Assocation uitreiken aan z’n Zwitserse vriend, de dirigent van het orkest de heer Reto Parolari, die in april hier in Heeze komt logeren (zo klein is de wereld).


monaco10
monaco6