Binnenland
16 maart 2024

Kevinski met Roncalli op pad door Nieuw-Zeeland en Australië

Onze ‘eigen’ Kevin Gorczynski – beter bekend als comedian ‘Kevinski’ – verruilde Nederland recent een maand voor prachtige overzeese gebieden.

Kevin was namelijk geprogrammeerd voor een van producties van Circus Theater Roncalli.

Deze Duitse circusproducent verzorgt een samengestelde circusvoorstelling op het schip de ‘MS Europa 2’, die van Europa naar Nieuw-Zeeland en Australië vaart.

Kevin vertelt aan Circusweb: “het schip vaart over de hele wereld. Ik en nog een aantal fantastische artiesten reisden één reis – langs Nieuw-Zeeland en Australië – mee. We vlogen naar Auckland (Nieuw-Zeeland, red.) en daar begon onze reis. Aan ons de taak om een klassieke en een moderne show te spelen voor de gasten die de wereldreis van hun leven aan het maakten”.

Gorczynski laat weten dat er dagelijkse gerepeteerd werd om de shows perfect uit te voeren. Hij gaat verder: “aan boord waren er verschillende artiesten, zoals: singer-songwriter Emma Longard en haar band, gedachtenlezer Thorsten Havenar en het klassieke ‘Notos Quartett’.

Het Roncalli-team bestond uit Marlene Ziechmann (Cyr Wheel) en Charlotte Fischer (aerial pole). Samen toonden ze als Duo Marly een act aan de luchthoepel. Verder in de voorstelling: handstandacrobate Estrella Urban, de diabolo en hoedenjonglage van Lena Köhn, Vitaliy Ostroverhov op de slackwire en met een golfclub-balans, Agustin Viglione met een schaduw- en bubbelact, speed painting van Dalma Contreras en ik”.

Werk én een waanzinnige reis

Kevins reis was meer dan een reguliere werkopdracht. Enthousiast vertelt Gorczynski: “Naast het harde werken, waren we aan de andere kant van de wereld en hebben we zelf ook de reis van ons leven gemaakt!

Ik heb koala’s aan bomen zien hangen, kangoeroes zien springen op eilanden, vers fruit gegeten van planten, prachtige uitzichten mogen aanschouwen toen ik wakker werd en naar buiten keek, ik danste op de muziek van de bands aan bord en natuurlijk speelde ik met veel plezier onze eigen shows!”

Inmiddels is Kevin weer in Nederland. Vrijdag 15 maart 2023 had hij een belangrijke dag: de persdag in Carré voor de nieuwe theatervoorstelling van Hans Klok. In het theaterseizoen 2024/25 (dat begint in de zomer van 2024) is de comedian onderdeel van Hans’ grote nieuwe theatervoorstelling.

Bekijk hieronder enkele foto’s van Kevins reis!