Zanzara 2018

  • Een nieuwe voorstelling!!!
  • Echt Nederlands duurzaam circus.
  • Zes sterren live muziek .
  • Internationale crew
  • Warme tent.
  • Maar …we houden het huiselijk!!

Circus Zanzara : net ff anders

In Amsterdam van 19 december tot en met 6 januari bij de Westergasfabriek

Acrobaten uit alle werelddelen, een zes sterren muziekensemble (live!) . Ze verweven de echte circus acts met elkaar, soms adembenemend, dan weer ontroerend of hilarisch. Kortom : garantie voor spektakel  in huiselijke sfeer. Het mag dan buiten koud en guur zijn;  Zanzara zorgt voor hartverwarmend entertainment. Nostalgisch in een heuse, lekker verwarmde tent ! !

Dit jaar in de nieuwe voorstelling,’ Flamo en la Pano’ of in kort achterhoeks : ‘vlam in de pan!’  weer veel spektakel en heuse circustoeren. De piste is omgetoverd naar de keuken van een ietwat louche restaurant in het oude Rusland. Ooit kwamen er rijke, vooraanstaande gasten waren er grote bals,feesten en concerten. Dat was ooit!

 

                                                                                      

De scepter word nog steeds gezwaaid door de potige mamouschka, terwijl ook de maître vind dat hij onontbeerlijk is en natuurlijk de jonge moeder, net haar tweede kind en veel te veel werk. Komt ze nog wel toe aan haar liefdes?? Haar eigen leven? En dan nog de koning uit Afrika en wie is toch die struise blondine en dan die stille eeuwige gast? Kortom ; uit het leven gegrepen. Dit alles combineren ze van Zanzara natuurlijk met adembenemende circuskunsten soms een traan maar meestal een lach!

Ze spelen met vuur, laten Willem dansen en klimmen hoog in de nok om de meest spannende toeren uit te halen. De ‘verkering’ laat de kinderen gieren van het lachen en kleine Dorus verovert alle harten.  Zanzara noemt zich een circus, vertoont ook wel kenmerken want Jans de dochter voert in haar gekleurde lappen of op haar kinderwagen de meest spannende toeren uit,  maar dat gebeurt wel op Klezmer muziek gespeeld door muzikanten die ook weer even een kok zijn of met drumstokjes jongleren en daarna weer rock-‘n-roll spelen bij een schijnbaar moeiteloze diabolo act. En de man die u net de sterren van de hemel zag blazen met zijn trompet staat later in de lounge biologische drankjes te verkopen , een lounge met kitscherige fauteuils en een hobbelpaard. Een circustent met houten bankjes,leuke lampjes en suikerspinnen, echt circus dus ,maar laat u niet misleiden door wat u in andere circustenten zag voor u naar de nieuwe voorstelling flamo en la pano gaat. Dit circus gaat namelijk zijn boekje te buiten.

Zanzara is kitsch,retro, truttig, kneuterig en daardoor vrolijk en bij vlagen hilarisch. Het circus experimenteert met nieuwe muziek, zoekt interactie met het publiek en laat zich niet voorschrijven welke kostuums bij een circus horen. Zanzara zoekt ook in andere disciplines. In de nieuwe voorstelling zijn diverse theatervormen te zien en wordt de verbeelding aangesproken. Zo slaagt Zanzara er ieder jaar opnieuw in met ‘niets’ heel veel te maken. Natuurlijk met de zo typisch ongedwongen Zanzara huiskamersfeer waardoor iedere bezoeker zich thuis en betrokken voelt.

De directie van Zanzara heeft zo haar eigen ideeën over een circusvoorstelling. Zanzara mixt circus, straattheater en theater en speelt de acts met een brede glimlach en geregeld een dikke knipoog. Die zien de kinderen niet, maar hun ouders , opa’s en oma’s wel. En dat is precies de bedoeling. De circusfamilie wil dat de kinderen én hun ouders zich vermaken. Dat ze een middag beleven om nog eens aan terug te denken.

U bent dus gewaarschuwd! En vooral van harte uitgenodigd.

www.circuszanzara.com

De korte persberichten:

Circus Zanzara met een totaal nieuwe voorstelling Van 19 december tot en met 6 januari bij de Westergasfabriek.

“Al tijden niet meer zo gelachen”, “waarin klein groots kan zijn”,’zo heerlijk pretentieloos”. Het zijn maar enkele van de opmerkingen die de enthousiaste bezoekers van de nostalgische voorstellingen van circus Zanzara de afgelopen jaren gaven. Zanzara, een circus met heuse  jongleurs, pittige acrobaten, swingende muzikanten,  prachtige luchtwerkers en veel om te lachen, ook dat, maar dan alles net ietsje anders.

 

Circus Zanzara met een totaal nieuwe voorstelling Van 19 december tot en met 6 januari bij de Westergasfabriek.

Zanzara is een circus dat je het gevoel geeft niet direct in een circus te zijn, maar meer spektakel in de  knusse huiskamer of een uitloper van de warme gezellige keukenwagen, waar alle artiesten na de voorstelling neerstrijken.

Het is gemoedelijk en het plezier straalt er van af.: ‘We willen dat ons publiek zich thuis voelt en mee wordt genomen met de fantastische trucs en de heerlijke live muziek en vooral met ons speelplezier.’

Kortom een circus uit het leven gegrepen.

 

Circus Zanzara met een totaal nieuwe voorstelling Van 19 december tot en met 6 januari bij de Westergasfabriek.

Zanzara mixt circus, straattheater , live muziek en theater en speelt de acts met een brede glimlach en  geregeld een vette knipoog. Die zien de kinderen niet, maar hun ouders , opa’s en oma’s wel. En dat is precies de bedoeling. De circusfamilie wil dat de kinderen én hun ouders zich vermaken.  Net zoals zij dat zelf doen. Dat ze samen een middag beleven om nog eens aan terug te denken.

  www.circuszanzara.com

Woensdag             19  December                15.00 uur            

Donderdag            20  December 15.00 uur

Vrijdag                   21 December 15.00 uur

Zaterdag                22 December  15.00 uur

Zondag                  23 December 15.00 uur

Maandag              24 December geen voorstelling   

Dinsdag                 25 December  13.00 uur en 16.00 uur                    

Woensdag            26 December  13.00 uur en 16.00 uur                    

Donderdag           27 December  15.00 uur

Vrijdag                  28 December 15.00 uur

Zaterdag               29 December 15.00 uur

Zondag                 30 December  15.00 uur

Maandag             31 Januari geen voorstelling   

Dinsdag                 1 Januari 15.00 uur

Woensdag            2 Januari 15.00 uur

Donderdag           3 Januari 15.00 uur    

Vrijdag                   4 Januari 15.00 uur

Zaterdag                5 Januari 15.00 uur

Zondag                   6 Januari  13.00 en 16.00 uur          

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Zanzara 2017

Kerstcircus Zanzara is weer in Amsterdam te vinden bij de Westergasfabriek, van 19 december tot en met 7 januari.
Thema van al dat spektakel is dit jaar de nieuwe voorstelling, getiteld ‘We blijven doorgaan’ of te wel “il giro di ritorno”.                          
Voelt niet iedereen zich wel eens een roepende in de woestijn , moet je wel eens op een houtje bijten of zit je gewoon bij de pakken neer. De kunst is dan natuurlijk : gewoon door blijven gaan!! Van het roepen een lekker swingend muziekje maken, houtjes sprokkelen en ombuigen naar een gezellige gezamenlijke maaltijd en de pakken oppakken of wegpakken en dat samen met alle andere roependen. Laat dat maar aan Zanzara over, dat zijn toppers in de ommekeer, die maken van noden deugden ,van niets een feest en van pakken cadeautjes. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”29″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”shuffle” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[of klik hier]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Viva Espania komt ook aan de beurt. Daar waar normaal gesproken een piste is heeft Zanzara een pleintje waar alle bewoners uit de buurt elkaar kennen en waar alle lief en leed op straat komt. Waar dromen gedroomd worden en uitkomen of toch net niet. Waar ruzies worden beslecht en nieuwe liefdes ontstaan. Kortom ook deze nieuwe voorstelling is uit het leven gegrepen.

https://www.circuszanzara.com/westergas.htm

Kerstcircus 2016

Kerstcircus Zanzara geeft ieder jaar een inventieve leuke en betaalbare circusvoorstelling bij de Westergasfabriek in Amsterdam. Kaartjes al te verkrijgen vanaf 11 euro. Van 20 december tot 8 januari te bezoeken.


Een circustent met houten bankjes,leuke lampjes en suikerspinnen, echt circus dus, maar laat u niet misleiden door wat u in andere circustenten zag voor u naar de nieuwe voorstelling Zanzara gaat. Dit circus gaat namelijk zijn boekje te buiten.

Andere disciplines
Zanzara is kitsch,retro, truttig, kneuterig en daardoor vrolijk en bij vlagen hilarisch. Het circus experimenteert met nieuwe muziek, zoekt interactie met het publiek en laat zich niet voorschrijven welke kostuums bij een circus horen. Zanzara zoekt ook in andere disciplines. In de nieuwe voorstelling zijn diverse theatervormen te zien en wordt de verbeelding aangesproken. Zo slaagt Zanzara er ieder jaar zoals altijd in met ‘niets’ heel veel te maken en natuurlijk is er weer de zo typisch ongedwongen Zanzara huiskamersfeer waardoor iedere bezoeker zich thuis en betrokken voelt.

Knipoog
De directie van Zanzara heeft zo haar eigen ideeën over een circusvoorstelling. Zanzara mixt circus, straattheater en theater en speelt de acts met een brede glimlach en geeft geregeld een dikke knipoog. Die zien de kinderen niet, maar hun ouders en opa’s en oma’s wel. En dat is precies de bedoeling. De circusfamilie wil dat de kinderen én hun ouders zich vermaken. Dat ze een middag beleven om nog eens aan terug te denken.
U bent dus gewaarschuwd! En vooral van harte uitgenodigd. Reserveren kan tussen 11.00 en 13.00 uur via 0633594695 of via de website: 
www.circuszanzara.com. Daar vindt u ook meer informatie over het circus.

Circus Zanzara is lid van de VNCO