Afgelopen woensdag 28 april kon u op Circusweb al lezen dat er ook in Brabant een Kerstcircus van de Nederlandse Kerstcircussen/de Duursma evenementengroep komt. Gisteren maakte de Duursma groep bekend dat het gaat om de gemeente Oss. De gemeente Oss staat al van oudsher bekend als een zeer circusvriendelijke gemeente. Dit jaar wordt er dan afgezien van de gemeente Apeldoorn, maar het jaar is nog niet voorbij…

Oss

Parkeer terrein de Rusheuvel is een goed ingericht evenemententerrein in de gemeente Oss. In een grote circustent zal een internationaal circusprogramma gepresenteerd gaan worden door opperspreekstalmeester Jarno Kikkert. Welke artiesten hij precies gaat aankondigen wordt binnenkort bekend gemaakt, als de website online is en de voorverkoop van het spektakel is begonnen. Een kleine impressie is al te vinden in onderstaande foto.

Gouden Chapiteausleutel

De gemeente Oss ontving in 2010 de Gouden Chapiteausleutel. De Vereniging van Nederlandse Circus Ondernemingen (VNCO) reikt deze onderscheiding jaarlijks uit. Oss is volgens deze belangenorganisatie een voorbeeld voor andere gemeenten. Circus wordt in Oss als uiting van cultureel erfgoed, kunst en vermaak opgenomen in het evenementenbeleid. De sleutel werd overhandigd bij de start van de ‘wereldcircusweek 2010’. De gemeente Oss kreeg het kleinood uit handen van Ineke Stroucken en Martin Hanson.

Apeldoorn

Kerstcircus of Wintercircus in Apeldoorn, de afgelopen weken was er een bijzonder fenomeen gaande. Zou het jaarlijkse Wintercircus of het nieuwe Kerstcircus zijn tenten opslaan in Apeldoorn? Of zouden er twee circussen tegelijk spelen? Er is heel wat af gespeculeerd, maar een ding is duidelijk het Kerstcircus verhuist naar Oss. De gemeente Apeldoorn moet nog een beslissing maken of de vergunning dit jaar wordt verleend aan het Wintercircus, de kaartverkoop is in ieder geval al begonnen.

Ticketmaster