2018 The Next Generation

Van een rijk verleden naar een veelbelovende toekomst

Kerstcircus Haarlem staat voor de 27e keer in Haarlem en zal het verwende circuspubliek een programma voorschotelen dat alle eerdere edities zal overtreffen. Een programma het het oog voor de rijke 250 jarige traditie, maar ook het het oog op de toekomst. Hoe zal de komende decennia worden ingevuld om de circusbezoekers te laten verwonderen en verbazen. 

Kerstcircus Haarlem blikt terug op het verleden en brengt een ode aan het jubilerende circus met Karl Trunk, een van de beste paardenfluisteraars die je kunt vinden op dit vakgebied. Verder bloedstollende acts in de nok van de piste met de Camadi’s op het strakke koord en The Flying Oliver’s met hun vliegende trapeze. Veelzijdige circusadel aan het werk met acrobaat Brayan Gambi en jongleur/ quick change Elena Gambi. Met clown Pascal, klinkende namen in de eerste helft van de voorstelling. Na de pauze een blik in de toekomst, met een lasershow met luchtacrobatiek, cyr wheel en een spectaculaire drones show. Rob Ronday is de bekende spreekstalmeester van het circus. Hij stelde ook het grootste gedeelte van het programma samen, zodat Kerstcircus Haarlem weer garant kan staan voor de kwaliteit waaraan men al 27 jaar gewend is. 

Bijzonderheid:
4 januari voorstelling voor Blinden en Slechtzienden om 13:00 uur. 
In alle voorstellingen wordt actie gevoerd voor Serious Request.
We verklappen niet alles, neem maar eens een kijkje op de website van Kerstcircus Haarlem. 

zie ook https://circusweb.nl/events/

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

2017 Traditions

 

De gezichten van Herman Renz

In de hoogtijdagen van het kerstcircus waren Milko en Robert hét gezicht van Circus Renz. Daarbij was Robert voor velen toch ook vooral de stem van het circus. Als spreekstalmeester wist hij de acts vloeiend aan elkaar te praten. Zijn warme stemgeluid en zijn bijzondere uitstraling maakten hem tot een spreekstalmeester die aanzien genoot. 

De artiesten

Verdere hoogtepunten, de uit Spanje afkomstige Diorios met een menselijke kanonskogelact. Moderne handstand acrobatiek uitgevoerd op een stoere motor. Uit Las Vegas evenwichtskunstenaar Melanie Chy. Luchtacrobatiek van het Italiaans Spaanse duo Dea en Martis Faggioni en paardenfluisteraar Alberto Althoff met een vrijheidsdressuur. Milko met gedresseerde varkens brengt een komisch nummer, wie is de baas. Illusionist Justin Ronday maakt zijn debuut in zijn geboortestad Haarlem met een flitsende show. De Ukraine Troupe 6: een groep acrobaten met twee acts op de trampoline en Russische schommel. Een hoepla act van Alex Monastyrski. Acrobatiek met de Martis Brothers en voor de echte fans Alex de Brandweerman met zijn komische stunts. 

Het spreekt voor zich dat daarbij ook het live orkest niet zal ontbreken. Als rode draad verbindt het door Robert Ronday geschreven en gezongen lied “het echte circus Herman Renz gevoel beleven” de acts.  

Kerstcircus Herman Renz is ook dit jaar te vinden in het Reinaldapark, gelegen aan de Prins Bernhardlaan te Haarlem. De voorstellingen vinden dagelijks plaats van 22 december t/m 8 januari. Voor meer informatie over de voorstellingen kunt u spoedig terecht op de website van circus Herman Renz: http://www.kerstcircushermanrenz.nl/

 

 

 

Revival 2016

Herman Renz komt dit jaar terug in Haarlem van 23 december tot en met 8 januari, groter, beter, spectaculairder dan ooit. Het 25 jarig jubileum wordt (een jaar uitgesteld) op een spraakmakende manier gepresenteerd.
Ondersteund door de Duursma Groep maakt het circus een doorstart die de stoutste verwachtingen zal overtreffen, met een betoverend en modern ballet, muziek, Nederlandstalige songs, een beroemd circusorkest. Bijzondere effecten op het gebied van exclusieve lichttechniek worden gemaakt door Kjell Peersman, die o.a. shows van Celine Dion, Cirque du Soleil en Sting produceerde. Hiermee en met bijvoorbeeld de Laserman zal het circus een hele moderne nieuwe uitstraling krijgen, niet te vergelijken met de traditionele circussen van vroeger.

De artiesten die het kerstcircus gaan bevolken zijn allemaal van ongekende topklasse. Zo bestaat het clownsduo uit de bekende Herman Renzclown Milko en Mischa, die onlangs nog en clownsprogramma op tv won. Milko en Mischa werken al een tijdje samen als een team met een goede klik. Zij hebben de opdracht gekregen om met volkomen nieuwe clownsacts te komen en vooral niet met “ouwe meuk”. En daar wordt heel hard aan gewerkt. Zo hard dat Milko inmiddels in een zeer afgetrainde versie voor de dag is gekomen.

Lazerman Marco Lorador uit Brazilie brengt een cascade van licht, in deze video een voorproefje.

The skating Lester brengt een rollerskating act.

duo gartnerarmandoliazeed

Duo Gartner doet een wheel of death

 

 

 

 

 

Armando Liazeed uit Cuba brengt een bijzondere act met handstand equilibre. Het publiek zal de adem inhouden.

De Zweedse Jessica Bengston komt met Alcapa’s en kamelen en zal later ook de Friese hengsten die in de allerlaatste show van Herman Renz te zien was laten optreden. Jessica staat erom bekend dat zij dieren alleen kunsten laat uitvoeren die ze in de natuur ook doen.

 

De Diorios uit Brazilië vervullen een wens van Milko, dankzij de extra grote tent die zal worden gebruikt voor het Kerstcircus Herman Renz in Haarlem is er nu eindelijk ook ruimte voor een megagrote globe van 4 meter die zal worden bevolkt door supersnelle motorrijders. Onder de naam Ridders van de Weg hebben de heren al heel wat mensen ademloos hun show laten bewonderen. De globe splitst zich op het hoogtepunt in tweeën. De motorrijders rijden er dan met 90 km per uur doorheen. De Wolf Family presenteert zowel de vrijstaande ladder in een spraakmakende balans, maar ze kunnen bovendien fabelachtig goed jongleren en manipuleren met allerlei voorwerpen. rhodesdumas

Rhodes Dumas brengt een leuke hondenact.

Het circusorkest staat dit jaar onder leiding van Alex Bozic uit Groot Brittanië.

Meer informatie bij kerstcircushermanrenz.nl