Tekst en foto’s: Vincent Wols

Duitsland, Itterbeck – Uitgeteld en nog wat moeite met lopen en opstaan… Geboren op vrijdag 31 juli jongst leden: de jongste kameel van Circus Renz International. Min of meer onverwacht, want doorgaans worden kamelen eerder in het seizoen geboren. Nog wat onwennig op eigen benen en onderzoekend naar alles wat er op de wereld te zien valt… Zelf is het kleine kameeltje al te bewonderen door het publiek. Dat kan tijdens ‘Familien Circusland’:  op een door een Slagharense ondernemer opgekochte legerbasis in het Duitse Itterbeck net over de grens bij Hardenberg in Overijssel waar Circus Renz Internationaal zijn verblijf heeft.

Momenteel staan de vrolijk ogende circuswagens stil en markeren de ingang langs de autoweg L43 waar ‘Familien Circusland’ te bezoeken is. Dat biedt wel mooi de mogelijkheid om ze eens goed te bekijken. Bij de ingang moet je je – vanwege de coronamaatregelen – wel even registreren en bij vertrek weer afmelden…

Met de organisatie van ‘Familien Circusland’ hoopt men enige inkomsten te genereren, nu de circussen vanwege de Coronamaatregelen niet of alleen met beperkingen mogen reizen en de circustournees voor de grotere circusondernemingen nog niet rendabel zijn om uit de kosten te komen.

‘Familien Circusland’ is geopend op de zaterdagen en zondagen tussen 11.00 en 17.00 uur. ‘Familien Circusland’ biedt bezoekers de mogelijkheid om alle dieren die het circus heeft, te bezoeken en van dichtbij te bekijken. Zo zijn er onder andere pony’s, paarden, geiten, kamelen en Longhorns. Er zijn zelfs olifanten die men van zeer dichtbij kan bewonderen.

De buffettrailer van het wagenpark is vervangen door een kleinere aanhanger. Terwijl de kinderen op de luchtkussens springen, kunnen de ouders daar lekker genieten van een drankje of een versnapering bij een van de twee horecapunten.

De toegang (aan de Kirchweg 3 in Itterbeck nabij Hardenberg) om te kijken is vrij. Voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

 

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen