Tijdens het China International Circus Festival in Zhuhai, is het Nederlands / Franse  duo Juggling Tango in de prijzen gevallen, ze werden onderscheiden met de prijs van het Nikulin Circus in Moskou en met de “excellent act award”.

De prijs van het Nikulin Circus in Moskou.

Emily en Menno van Dyke

Jongleur Menno (Amsterdam) en danseres Emily (Parijs) ontmoetten elkaar ergens tussen de Eiffeltoren en de Champs Elysees. De liefde voor elkaar en voor hun vakgebied bracht hen ertoe om iets te creëren wat een wereldwijd unieke act zou worden.

Een meesterlijke, prachtig gechoreografeerde mix van Tango en jongleren.

Publiek over de hele wereld is gebiologeerd door deze act waarin de dans en het jongleren op een heel hoog niveau wordt gecombineerd

New York, Parijs, Amsterdam, Beijing, Tokio, Moskou, Kopenhagen, Berlijn, Wenen, Helsinki, Boedapest, Athene, Frankfurt Main … zijn slechts een kleine selectie van hoofdsteden waar Menno en Emily “Juggling Tango” hebben uitgevoerd over de afgelopen decennium.

En onderweg van het ene naar het andere succes wonnen ze nu deze prijzen van het Nikulin Circus in Moskou en de “excellent act award” tijdens het China International Circus Festival in Zhuhai. Eerder werden ze al onderscheiden onder andere met de Oscar Carré trofee, de hoogste circusprijs in Nederland.

Menno van Dyke en collega artiest Christian Farla met de “excellent act award”

Andere prijswinnaars

De gouden, zilveren en bronzen prijzen gingen vrijwel allemaal op aan de vele grote groepen uit o.a. China en Rusland, en gevaarlijke luchtnummers zonder longe.

Onder de hoofdprijswinnaars bevonden zich Troupe Trushin (springplank, Goud in Monte Carlo 2017) Martinez brothers (icarische spelen, binnenkort in Stuttgart en Monte Carlo) 2 grote Chinese acrobatengroepen (pyramides, Russische bar) Scandinavian Boards (wipplank, Grand Prix bij Cirque de Demain dit jaar), The Flying Cranes (vliegende trapeze) en een Russiche hoge draad act.