AMERSFOORT – Circus Amersfoort is wellicht een van de meest actieve jeugdcircussen van Nederland. Nauwelijks zijn de artiesten bijgekomen van het uitwisselingsproject met Rotjeknor, of er staan al weer twee prachtige festivals in Amersfoort voor de deur. Met Hemelvaartsweekend komt het Nederlands Jongleerfestival naar Amersfoort en met Pinksteren is het Atletiekfestival aan de beurt om daar een groot feest te vieren. Mooier kan het haast niet, Amersfoort is de meest centrale plaats in Nederland…

De voorbereidingen zijn in volle gang, zoals te zien is op dit filmpje, waarvoor je wel even moet gaan liggen.

Het Nederlands Jongleerfestival (NJF) is een vierdaags festival dat jaarlijks tijdens het hemelvaartsweekend plaatsvindt. Op het NJF komen 250 tot 500 beginnende en gevorderde jongleurs uit Nederland en omstreken samen. De voornaamste discipline is het jongleren, maar er is ook meer dan genoeg ruimte voor andere circusdisciplines! Dit jaar vindt het festival plaats in Amersfoort op Sportpark de Bokkeduinen, georganiseerd door Circus Amersfoort. De Galashow is in het Openluchttheater en de parade gaat door de stad, afgesloten met jongleerspelen op het Lieve Vrouwekerkhof.
De meeste jongleurs gaan op de speciaal daarvoor ingerichte camping logeren die zich vlak naast de zaal bevindt. Jongleurs worden ook gestimuleerd om het acrobatiekfestival te gaan bezoeken dat een week later wordt georganiseerd.
Galashow Jongleerfestival: zaterdag 12 mei 2018, 20:30.
Galashow Acrobatiekfestival: zondag 20 mei 2018, 20:30.

Voor meer informatie en tickets, zie: http://tickets.stichtingnjf.nl/product-categorie/shows-2018/