6 maart 2020

It’s all about circus!

It’s all about circus! Nieuw youtube kanaal

Tilburg – Het circus demo team van Kindercircus Pinilotta is gestart met het Youtube kanaal “It’s all about circus”. Zo als de naam al zegt, een kanaal dat laat zien, alles wat met circus te maken heeft. Van circustrainingen tot circusvoorstellingen en van interviews met jonge circus talenten tot interviews met circus directeuren en artiesten.

Met het Youtube kanaal willen ze vooral aan de jongeren laten zien hoe leuk circus is. Ze willen hun passie voor circus doorgeven aan anderen zodat ook zij gefascineerd raken door het circus. Dit doen ze met veel enthousiasme en op een bijzonder manier. Niet alleen circus trainingen laten ze zien in hun video’s, maar ook optredens, tutorials, bezoekjes aan diverse circussen, interviews met artiesten, circus talenten, circus docenten of zelfs circusdirecteuren. Zo kun je in hun laatste video een interview zien met circusdirecteur van circus Maximum,  Kevin van Geet, de jongste circusdirecteur van Europa. Met dit kanaal willen ze weer het circus in een positief daglicht stellen.

Het circus demo team van het kindercircus bestaat uit jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 19 jaar. In dit talententeam zitten jongeren die regelmatig optreden tijdens evenementen door het hele land (circus got talent Leeuwarden, Winter wonder circus Tilburg, Circus Festival Circolo). Inmiddels bestaat de groep 15 jaar, en zijn ze gestart met hun eigen Youtube kanaal It’s all about circus. Nikita (16): “Circus is gewoon supercool. We trainen veel, maar omdat het zo leuk is, voelt het niet als trainen, maar gewoon als samen plezier maken.”

Club Pellikaan is de thuisbasis van het kindercircus. Iola Töning en André Vylehzhanin gaven er vijftien jaar geleden hun eerste circuslessen. Het echtpaar heeft zelf een flinke circuscarrière opgebouwd. Jarenlang traden ze met verschillende circussen op. Zowel in binnen- als buitenland. Zo heeft Andre vele jaren met het Russisch staatcircus gereisd. Hij deed ervaring op als fakir, clown, paarden cascadeur (Russische kozakken) en met roofdieren en katachtige. Iola was trapeze artieste, clown en assistent bij verschillende acts. Ook zijn ze beiden ervaren circusdocenten.

Iola: “Een circusgezegde is: Eenmaal een paar schoenen versleten in de circuspiste, dan wil je nooit meer iets anders. Dat geldt voor ons ook. Het circus zit in ons hart, dat gaat nooit meer weg. Voor ons is er niks mooiers dan die liefde en passie doorgeven aan iedereen, maar vooral aan de jeugd.”

Inmiddels heeft het kanaal al 88 abonnees. En dat is veel gezien het kanaal pas 1 maand geleden is gestart. Elke zondag om 12:00 komt er een nieuwe video online. Ga dus vooral hier kijken en vergeet niet te abonneren en te like-en.