Op de redactie van Circusweb ontvingen wij onderstaand bericht, wellicht is er een van onze lezers die Maarten Vrolijk kan helpen aan informatie over zijn oud oom Jo Spruijt, eigenaar van circus Mandera in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw.

Ik zal me even introduceren. Mijn naam is Maarten Vrolijk. Mijn oma was de zus van Jo Spruijt, eigenaar van circus Mandera. In de oorlog een rondreizend circus, maar de oorlog niet overleefd. Na de oorlog is Jo Spruijt zijn eigen weg gegaan in diverse rollen binnen circussen in binnen en buitenland. Hogeschool dressuur was zijn passie (samen met nieuwe echtgenoten), vanaf begin jaren 60 ook met duiven aan de slag.

 Mijn vader is vorig jaar overleden en zijn favoriete oom was Jo Spruijt, maar is het spoor van zijn oom in de jaren 60 kwijt geraakt. Het laatst wat hij nog wist is dat hij een relatie had met Edith Belly/Belli. In een artikel staat dat zij familie was van de beroemde Harrie Belly (Echtgenoot Elly Strassburger). Of dat waar is, weet het niet. Ik denk dat hij in de jaren 60 naar Duitsland in het variété circuit of deels circussen terecht is gekomen.

Heeft u informatie mail dan SVP naar Maarten Vrolijk

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen