Het is nog een vrij slechte vertaling voor iemand die het Nederlands zo machtig is. Gisteren stuurde Bart de Vrind een waarschuwing via Facebook. Een emailadres van hem wordt gebruikt om geld in te zamelen. Vandaag kreeg Circusweb de bewuste brief verstuurd door criminelen. 
Ik hoop dat deze bereikt u in de tijd. Ik heb een reis naar Mykolaiv, Oekraïne gemaakt en mijn tas is toen gestolen, in mijn tas zaten allemaal belangrijke spullen zoals, telefoons, geld en mijn paspoort. De ambassade wil mij helpen door mij te laten vliegen zonder passport. Het enigste wat ik moet doen is een vliegticket kopen en mijn hotel rekeningen betalen. Helaas heb ik geen toegang tot mijn rekeningen zonder mijn credit card. Ik heb contact gezocht met mijn bank, maar ze hebben tijd nodig voor ze mij een nieuwe credit card kunnen geven, Dus wou ik u vragen om mij snel wat geld te lenen dat ik zo snel mogelijk aan u terug geef zodra ik terug ben, ik nodig 2760,-Euro. Western Union is de snelst mogelijke manier om te doen. Ik kan u mijn gegevens sturen over hoe u geld kunt over maken aan mij. U kunt contact opnemen met mij door e-mail.

Laat mij weten of het mogelijk is.

NapPas

Ik wacht uw antwoord af

Vriendelijke groeten,

Bartel
Het spreekt voor zich dat Bart de Vrind na zijn weekje Hemelrijk in Volkel weer over genoeg pensioengeld beschikt, hij heeft uw bedrag via Western Union niet nodig. Overigens is het niet de eerste keer dat op die manier wordt geprobeerd geld in te verzamelen.