LONDEN – The Champions of Magic is momenteel bezig met een toer in Engeland, na een succesvolle serie optredens overal in Amerika. Met een indrukwekkende marketingcampagne worden bezoekers naar de show gelokt. Want als je leest wat ze bieden moet je wel achter je computerscherm vandaan komen.

De marketing
Champions Of Magic – een avond vol onmogelijke illusies en spectaculaire speciale effecten. Beschreven door de pers als ‘The Avengers of magic’, vang je het enige team van goochelaars ter wereld terwijl ze hun originele, fenomenale ensemble-illusies presenteren.Ze hebben shows over de hele wereld uitverkocht, zijn te zien geweest op alle grote Amerikaanse tv-netwerken en zijn online meer dan 50 miljoen keer bekeken… maar je hebt magie pas gezien als je het live hebt gezien! De cast van Champions Of Magic presenteert ongelooflijke interactieve magie, een gedurfde ontsnapping uit Houdini’s watermartelcel, een verbluffende voorspelling die je moet zien om te geloven, levitatie hoog boven het podium en een finale die niet te verklaren is. De show vindt overal in het theater plaats en bevat spectaculaire illusies die nergens anders te zien zijn.

Onze Londense correspondent van Circusweb werd door al deze daverende woorden gelokt naar het Apollo Theater. Natuurlijk met hoge verwachtingen en aardig wat ervaring, door haar moeder al vanaf jonge leeftijd meegesleept naar de vele indrukwekkende shows van Hans Klok (wie kan dat overtroeven, en dan met vijf man) en andere prachtige magic shows. “Andere artiesten vallen daarbij in het niet”, aldus Mari.

En met die ervaring uit haar jeugd kon dit gezelschap niet veel waardering oogsten. “De zaal was volgepropt met kinderen wat de sfeer ook niet ten goede kwam, het kwam allemaal wat afgezwakt over. Huis-tuin-en keukenmagie”, zo oordeelde ze.
Na Engeland zit er ook een Europese toer in de planning, die nu nog niet online staat. Afwachten maar hoe ze hier in het land van Klok, Otermans, Farla, Takens en vele andere topgoochelaars proberen voet aan de grond te krijgen.