De ook en vooral in de circuswereld bekende Komiek / Clown Housch-ma-Housch treed vanaf morgen,3 december, op met zijn soloshow in Parijs in Théatre dé Jazet. Visuele comedy als eerbetoon aan Pierre Etaix 

Housch-ma-Housch

Semen Shuster, alias  Housch-ma-Housch, werd geboren op 5 februari 1972 in Ismail, Oekraïne. In 1992 voltooide hij de wereldberoemde en zeer gerespecteerde “Kiev Artistic School”. De ongewoon getalenteerde komiek woont sinds 2000 met zijn gezin in Duitsland.

Zijn carrière kende al veel hoogtepunten – hij nam deel aan tal van festivals en kreeg verschillende prijzen. Semen Shuster ontving onder andere de “Bronze Medal” op het “26e Festival Mondial du Cirque de Demain” in Parijs en de “Bronze Clown” op het “33ème Festival International du Cirque de Monte Carlo” in Monaco.

De laatste jaren werkt “Housch-ma-Housch” in het internationaal beroemde revue-theater “Lido” in Parijs en neemt van tijd tot tijd deel aan verschillende gala-evenementen, evenementen en festivals. Afgelopen winter was hij nog ster in het weltweihnachtszirkus in Stuttgart en in 2017 was hij nog te zien in Carré. Af en toe is zijn eigen extravagante en indrukwekkende “One Man Show” te bewonderen, nu dus in Parijs.

Pierre Étaix

Pierre Étaix was een Franse clown, cabaretier en filmmaker. Étaix maakte een reeks korte en lange films, waarvan vele mede geschreven door de invloedrijke scenarioschrijver Jean-Claude Carrière. Hij won een Academy Award voor de beste korte live-film in 1963

Pierre Etaix Foto: Marc Etaix

Kaarten en informatie vind je hier

Bekijk hieronder de trailer: