Met de steeds veranderende internettechnologieën en videoplatforms zoals YouTube, is de hele circusindustrie veranderd. In de meeste gevallen boeken showproducenten of casting directors artiesten voor hun shows via YouTube en dat weten we allemaal. Op dit moment zijn er op internet de grootste verscheidenheid aan circusacts en wordt het steeds moeilijker om opgemerkt te worden door werkgevers.

Casting directors over de hele wereld ontvangen duizenden e-mails met videolinks, maar ze zijn fysiek niet in staat om ze allemaal te bekijken.

Dmitry Chernov, de oprichter van het festival is ervan overtuigd dat, het “Online Circus Festival” een nieuw innovatief platform zal worden dat een grote kans kan geven en nieuwe, echt waardige artiesten kan promoten. Zodra hij  het festival aankondigde, kreeg hij veel positieve feedback van werkgevers van over de hele wereld en hij is de 20 juryleden die in hem geloofden en ermee instemden deel uit te maken van dit experimentele project, enorm dankbaar. Het belangrijkste “punt” van het festival (dat alleen op internet kan worden geïmplementeerd) zal het play-offsysteem en de loterijtrekkingen van de deelnemers en juryleden zijn, dit alles zal ongelooflijke intriges en onvoorspelbaarheid geven.

In deze moeilijke tijd, waarin circussen over de hele wereld gedwongen worden te sluiten, en artiesten, helaas, zonder werk in quarantaine zitten. Het “Online Circus Festival” zal de hele circusgemeenschap van over de hele wereld op internet verenigen en in ieder geval helpen om deze moeilijke periode samen te overwinnen!

Het inschrijven is begonnen:

 

 

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen