Na de coronastilte komt het Noord-Hollands Wintercircus terug op het Strand van Luna in een volkomen nieuwe gedaante, een dubbel zo grote circustent waar zo’n 880 bezoekers in kunnen. Bovendien speelt het Noord Hollands Wintercircus dubbel zo lang, de hele kerstvakantie. Dankzij de Duursmagroep leeft de droom van Alex Sijm voort voor de 20ste editie.

BIJZONDERE CIRCUSACTS
Voor de vaste bezoekers van ons circus in Heerhugowaard een vertrouwd gezicht, huisclown Frenky. Een aantal van de circusacts die je hier in Heerhugowaard zal zien heeft al heel wat applaus geoogst tijdens de najaarstoer van Circus Hollandia. Geen wonder, want daar zaten heel wat spectaculaire optredens bij.
Om te beginnen met Jenny Sterza met haar door het festival van Monte Carlo bekroonde nummer met papegaaien die aan het einde van de act in vrijheid rondvliegen in de circustent. Jenny brengt daarnaast een uiterst charmante hoelahoep act. Dankzij de extra grootte van de circustent kunnen ook hele hoge acts worden vertoond. Zo laat Troupe Mustafa Danguir een spectaculair hoogdraad act zien met piramidebouw. Ook brengen zij een act in de Wheel of Death, vier man sterk, 1 vrouw en 3 mannen. Heel spectaculair, deze acrobaten kennen geen vrees.
Alex de Brandweerman moet een brandje blussen en het publiek voelt vast al nattigheid, terecht, pas maar op.
Rafael Gil jongleert met opzwepende Zuid-Amerikaanse muziek en brengt de hele tent in een fantastische sfeer. Heel bijzonder is ook het optreden van Onelio the Bulletman, deze stuntman laat zich middels een enorm kanon afschieten naar het midden van de circustent in een spetterende act. Duo Martinez brengt pure romantiek in de tissu met een indrukwekkende luchtacrobatiek.
Yacintha den Braven is niet alleen een geliefd topmodel en Miss bij nogal wat verkiezingen, zij heeft een bijzondere band met paarden met haar bedrijf Help with Horses. Zij brengt hier bij het Noord-Hollands Wintercircus een spectaculaire stuntrijders act met één van haar paarden. Als verrassing zelfs live muziek van de Alkmaarse showtoetsenist DirkJan Ranzijn die in heel Europa een veel gevraagd muzikant is. Als verdienstelijk circusfotograaf en circusfan zal hij zich hier bij het Wintercircus als een vis in het water voelen. Geniet van zijn fantastische muziek.

VEEL EXTRA’S
Eenmaal binnen valt te genieten van vele extra’s waaronder de gratis kinderboerderij in de voortent omringd door diverse foodtrucks met tal van lekkernijen. Maar ook het warme ontvangst in de sfeervolle foyertent, met een gezellige oudhollandse kinderattractie en volop versnaperingen in de restauratie, staan borg voor een unieke totaalbeleving. Kortom: het zal je ook deze 20e editie aan niets ontbreken. Met natuurlijk als hoogtepunt de fantastische circusshow waarvoor inmiddels een keur aan nationale en internationale topartiesten is vastgelegd.