Update 16-01-2020

Vandaag staat in het AD het volgende te lezen. ( Het AD citeert de Facebook pagina van Kristina)

De 31-jarige Vorobeva schrijft op haar Facebookpagina dat de operatie van vandaag ‘beslissend zal zijn voor mijn verdere toekomst’. Deze week maakte circusproducent Henk van der Meijden bekend dat ze inmiddels wel weer gevoel heeft in haar benen, maar dat ze nog niet kan lopen.

Vorobeva is dankbaar voor alle hulp en zorg die ze krijgt. Ook heeft ze vertrouwen in de operatie. ‘De beste chirurgen van het land gaan mij opereren’, schrijft ze. Inmiddels is ook haar familie, onder wie haar moeder, in Nederland om haar te steunen. Ze zegt veel lieve kaarten en berichten te krijgen in het ziekenhuis, die haar goed doen.

Sinds de onfortuinlijke val op 3 januari is de trapeze-artieste al twee keer eerder geopereerd aan haar nek en ruggengraat. Hierbij is een wervelschijf verwijderd en is er een titanium plaat geplaatst. 

Bericht 14-1-2020

Vandaag melden diverse media, waaronder het Parool, RTL Boulevard, NOS en NU.nl het nieuws dat Monica Strotman van Stardust Internationaal ( de producent van het wereld kerstcircus) aan AT5 heeft verklaard dat het beter gaat met Kristina van de Sky Angels.

“Door de val raakte Kristina Vorobeva het gevoel in haar benen kwijt. “Inmiddels is dat gevoel weer terug en dat is het mooiste cadeau dat er is voor haar”, meldt Monica Strotmann, coproducent van het Wereldkerstcircus aan AT5. “De prognoses zien er stukken beter uit dan direct na het ongeluk. Ze kan nog niet lopen, maar ze kan haar benen wel weer bewegen.”

De acrobate moet voorlopig nog in het ziekenhuis blijven, daarna zal een revalidatieproces starten. Na het ongeval moest zij ook geopereerd worden aan haar nek en werden er schroeven tussen haar nekwervels geplaatst.”

Haar partner Rustem Osmanov kwam er uiteindelijk met een hersenschudding van af en mocht het ziekenhuis als patiënt inmiddels al verlaten.

Een kaartje sturen kan nog steeds !

Kring Duin en Bollenstreek van de Club van Circusvrienden heeft op Facebook een oproep gedaan om een kaartje te sturen naar Kristina van “Sky Angels”. Circusweb vind dit een goed idee en deelt dit bericht dus graag. We hebben allemaal gehoord van het ongeluk in Carré van de “Sky Angels” laten we Kristina weten dat we aan haar denken en stuur een kaartje naar:

Amsterdam UMC – Kristina Vorobeva – Meibergdreef 9 – 1105 AZ Amsterdam.

Ongeluk

Op vrijdag 3 januari is er in theater Carré, tijdens de tweede voorstelling van die dag, een ongeluk gebeurd bij het Wereldkerstcircus. Het ging mis bij de act “Sky Angels” Rustem Osmanov en Kristina Vorobeva vielen 10 meter naar beneden. Tot grote schrik van het publiek vielen zij naar beneden en bleven daar enkele momenten bewusteloos liggen. Andere artiesten en medewerkers schoten te hulp. Ambulances en trauma helikopters werden gewaarschuwd. Toen die arriveerden werden er schermen geplaatst en werd de rest van de voorstelling geannuleerd.