Afgelopen woensdag was er een delegatie van het Circus Festival of Italy in het Vaticaan op audiëntie bij Paus Franciscus. Vandaag was er een heilige mis in de tent van het Circus Festival zelf. In een compleet volle tent tussen de rekwisieten van de tijgers en leeuwen werd de heilige mis opgedragen. In de tent waren ook heel veel jeugdige bezoekers, en een groot kinderkoor ondersteund door een volwassen koor.

Artiesten

Aan het einde van de mis werd er nog opgetreden door een aantal artiesten. Danylo & Oscar deden een acrobatiek act en Sofia Tepla is contorsioniste ( slangenmeisje). Het publiek ging compleet uit zijn dak.

Sofia Tepla

Nederlandse Inbreng

Priester Bernhard E.M. van Welzenes uit Nederland deed het slot gebed en slotwoord. Aan Mirella Juliano en Fabio Montico reikte hij twee beeldjes uit , die de verbintenis tussen circus en de mensheid moesten voorstellen.

vijfde van links, de Nederlandse priester, Bernhard Eugenius Maria van Welzenes,

Bernhard Eugenius Maria van Welzenes, 25 mei 1941 (78 jaar) sdb is hoofdaalmoezenier en tevens directeur van het Katholiek Sociaal Cultureel Centrum in Nijmegen. Hij heeft als werkterrein de trekkende bevolking: de kermisexploitanten, circusmedewerkers en schippers.

De 20 editie van circus Festival of Italy in Latina is van 17 tot 21 oktober 2019

Met dank voor de foto’s en informatie aan: Anja Martens