Op de redactie kwam nog een mooie recensie binnen over de show van Hans Klok en Friends. We willen u dit enthousiaste verhaal natuurlijk niet onthouden.

Tekst: Conny Hendriks – Foto’s: Yacintha den Braven

In het Griftpark in Utrecht staat het elegante tentencomplex opgebouwd voor de nieuwste show van “Hans Klok and Friends” Ik ben ontroerd, na zo vele maanden zonder voorstellingen, geen Circus, Theater, Ballet of Concerten eindelijk weer een voorstelling te kunnen bezoeken bezorgd mij een brok in de keel en tranen in mijn ogen van ontroering. Ik ben blij als een klein kind en krijg spontaan zin om te gaan huppelen of heel hard te gaan zingen van blijdschap maar deed dat (gezien mijn leeftijd) toch maar niet.

Er staat al een dikke rij mensen om, zoals deze rare tijd het vereist eerst door de vriendelijke dame en heer aan de entree de Corona-QR-code te laten checken  en even later de tickets, voor je het weet ben je binnen. Alles verloopt vriendelijk en heel snel en dan ben je al helemaal in feeststemming. Even nog wat munten gekocht voor de nodige versnaperingen (ik zie de foodtrucks al staan) en dan naar binnen. Ben je eenmaal binnen ben je Corona helemaal vergeten, overal staan mensen gezellig in kleine groepjes te keuvelen met een glaasje in de hand. In de grote gezellige foyertent klinkt muziek en er staan overal leuke zitjes en mooie kraampjes waar je van koffie tot en met wraps en alles wat er tussen zit kunt kopen.

Foto’s: Yacintha den Braven

Mijn koffie en later de wraps waren van eersteklas kwaliteit. Langzaamaan liep de tent vol, veel genodigden en BN’ers voor deze premièrevoorstelling. Ook veel mensen uit mijn circusfamilie en circusvrienden, heerlijk om iedereen weer te zien na zo een verschrikkelijke lange tijd zonder waar dan ook voorstellingen. Het waren te veel bekenden om allemaal op te noemen,( toch maar even Gera de Leeuw noemen, voormalig Miss Circusweb maar nu van de Duursmagroep ) iedereen die ik niet genoemd heb sorry sorry sorry. Toch ook nog even snel vermelden dat ik mijn favoriete politica live tegen kwam, Caroline van der Plas van BBB een echte topper en in persoon net zo echt als wanneer je haar op tv of op FB tegenkomt. Ik ben super-fan van deze dame. Nu ik haar bij deze show tegenkwam, nog meer. Natuurlijk vond ik hier mijn neef Alberto Althoff die met recht trots mag wezen op dit prachtige Theatertentencomplex, alles staat er werkelijk stralend bij. Als ik om mij heen kijk zie ik dat  de hele familie Althoff als vanouds weer de handjes uit de mouwen steekt. Geeft mij toch een beetje het Renaissance gevoel, het chique pluche met een eigentijds sausje en vooral veel warmte.

Foto’s: Yacintha den Braven

Het is een geweldige voorstelling, vanaf de eerste tot de laatste minuut een topshow. Hans is FANTASTISCH, deze man ademt liefde voor de show en vakmanschap uit, samen met zijn mooie Diva’s en handige assistenten gaan de illusies zo snel en kundig dat men geen moment kan nadenken hoe Hans het voor elkaar krijgt. Mooie illusies en prachtige kostuums en aankleding. Hij is denk ik één van DE beste entertainers van dit moment en stelt geen moment teleur. Hij straalt en werkt keihard voor zijn publiek, met zoveel energie dat ik er helemaal blij van word. Van Theater naar circus is voor deze soort act niet makkelijk je hebt in het theater het publiek voor je in de zaal, vanaf de bühne kijk je in een donkere ruimte. In een circustent heb je het publiek helemaal om je heen en je kunt iedereen zien. Hans heeft dit totaal onder controle, hij maakt daar gebruik van als had hij het nooit anders gedaan. Je voelt je als publiek naar hem toegetrokken en aangesproken, de warmte straalt van hem af. kortom een absolute vakman.

Foto’s: Yacintha den Braven

Er was een heel ontroerend moment toen Hans de voorstelling aan zijn overleden assistente Nathalie Hoop opdroeg, was voor mij weer een traan in de oog momentje en ik denk dat ik niet de enige was.

De voorstelling heet Hans Klok and Friends dat straalt het ook uit. Met veel enthousiasme kondigde Hans respectievelijk de verschillend friends aan. Pavel Bertini, meester op de eenwieler zoals er geen tweede bestaat, deze artiest springt met zijn éénwielers van verschillende hoogtes een trap op en af, van een plateau op een trampoline en weer terug. Rijdt de hoogste éénwieler ter wereld waar hij zelfs het Guiness Book of Records mee gehaald heeft. Thousand Eyes mooi duo aan de trapeze met liefde als thema en gedurfde afsprongen van trapeze naar de catcher. Duo Lugo zorgt voor een modern tintje met hun verrassende laserlichtshow.

Foto’s: Yacintha den Braven

Michael Betrian, één van de beste diaboloartiest van het moment, jong, snel en met een fantastische uitstraling. Ik herinner mij hem zo goed als jongetje al bij Renaissance waar hij onder de artistieke vleugels van Katarzyna Althoff belandde en nu in deze show je kunt zien hoe een getalenteerd jochie uitgegroeid is tot een wereldartiest. Door de hele voorstelling zien wij komiek Kevinsky die subtiel een lach en schaterlach op ons gezicht tovert. Ook deze jonge artiest zie je groeien en steeds beter worden. Als laatste Diorios, één van de beste motoracts in de stalen bol, beginnend met twee en eindigend met vijf motorrijders in hoog tempo in de bol die ook opengaat. Het publiek zit dan toch met zweet in de handen van de spanning.

Foto’s: Yacintha den Braven

Als de finale begint denk je “Nu al verdorie, van mij mocht er rustig nog een uurtje aan vastgeplakt worden. De choreografie van de voorstelling was in de kundige handen van Katarzyna Althoff. Danseressen Paula di Lello (yes dochter van het bekende clownsduo Di Lello)  en Melanie van der Steen.

Floormanager Tobias Labkowsky

Productie         Marcello Althoff

Organisatie      Festivity King

Ik vind deze voorstelling echt een aanrader en wens ze een geweldige tour toe. Kijk op hun site wanneer de show in de buurt komt, ze reizen door heel Nederland.

Ga deze show zien. Tot de volgende keer

Conny

Ticketmaster