12 december 2015

Hannes&Co-Gouda

Circusschool Hannes en Co

Circus Hannes en Co is in korte tijd uitgegroeid tot een actief circus met vijf verschillende vestigingen in Nederland. Ook in het buitenland zijn al veel circusprojecten georganiseerd door deze actieve club.
Alphen ad Rijn, Delfgauw, Gouda, Vlaardingen en Woerden

Eén van de onderdelen van Circusschool Hannes en Co zijn de circuslessen bij het Jeugdcircus voor kinderen vanaf 6 jaar. Groepen van verschillende leeftijden oefenen en spelen met elkaar, waardoor ze ook veel van elkaar leren.

Het doel van de Circusschool is om het spelen van kinderen op een gunstige manier te beïnvloeden en een bijdrage te leveren aan hun totale ontwikkeling. Aan onze circus-spel situaties kan iedereen mee doen; van beginners tot en met gevorderden en van liefhebbers tot en met kinderen die aangepast bewegen.

Het circusspel moet voor iedereen een uitdaging zijn. Daarom staan we voor iedereen open en is de drempel laag: elk kind kan op zijn of haar niveau meedoen en (nieuwe) kunstjes leren. De Circusschool is een plek waar leren spannend en leuk is!

De circuslessen

Tijdens het jaar worden verschillende onderdelen van het circus geïntroduceerd en wordt er met alle materialen kennis gemaakt: onder andere het leren jongleren met kegels, balletjes, ringen en doekjes; het in beweging leren houden van de diabolo, de Chinese bordjes en de vlinderstokken; en we besteden aandacht aan o.a. acrobatiek, koorddansen, steltlopen, het lopen op een grote bal, touwtje springen, hoepelen en de tissue.

Ook wordt er geleerd samen te werken, afspraakjes te maken over acts, hoe je elkaar kunt helpen om moeilijke kunsten uit te voeren en hoe je iets kunt presenteren.

Circusmuziek

Circusmuziek helpt bij het bepalen van het tempo en zorgt voor de juiste sfeer. Aan het eind van elke les kunnen de kinderen aan elkaar laten zien wat ze geleerd hebben. In april vindt er een grote voorstelling plaats waarin alle kinderen kunnen laten zien wat ze hebben geleerd.

Boekjes

Circusdirecteur Anne Kuiper heeft al enkele handige boekjes geschreven over het uitoefenen van circuskunsten. Na het handige werkboek “Een mooi circusspel” en boek over Circus Speciaal. Een aanrader voor iedereen die werkt met grotere groepen, of met speciale doelgroepen. Een voorbeeld van Circus Speciaal is bijvoorbeeld jongleren vanuit de rolstoel.

Website