Engeland – Het feit dat het Engelse Gifford circus een goede naam heeft opgebouwd in Engeland en inmiddels ook ver daarbuiten is inmiddels wel bekend. Wat echter nog niet zo bekend is, is het feit dat er een heus circus kookboek van het Gifford circus bestaat; Giffords Circus Cookbook. Omdat het een prachtig vormgegeven boek is met de meest uiteenlopende heerlijke gerechten willen we er voor de liefhebbers van circus, lekker koken en lekker eten ook op Circusweb aandacht aan besteden.

Nell Gifford

Eind vorig jaar overleed Nell Gifford, directrice van het Gifford circus. Ze was al enige tijd ziek maar bleef altijd positief en met vooruit kijkende blik naar nieuwe verrassende producties. Ook het Giffords Circus Cookbook was een idee van Nell, ze is zelfs, samen met Ols Halas, auteur van het boek. Giffords Circus toert sinds het jaar 2000 elke zomer door het zuiden van Engeland. Het is een traditioneel circus met een unieke Britse smaak, vermengd met buitengewone acts van over de hele wereld.

Circus Sauce

Het meereizende restaurant; Circus Sauce  wordt geleid door chef-kok Ols Halas en biedt plaats aan circusbezoekers in een prachtig ingerichte tent op het circusterrein. Ze bieden elke week een nieuw menu en gebruiken seizoensgebonden en lokale producten uit de omgeving. Ze serveren vers gebakken brood, gebraden kip en truffelpudding, gerookte ham in bladerdeeg, aangeklede krab met zeekraal, koninginnenpudding en nog veel meer.  Het is zelfs zo lekker dat sommige gasten in de zomer meerdere keren terugkeren om een ​​nieuw menu te proberen in een vertrouwde omgeving.

Giffords Circus Cookbook

Dit buitengewone boek staat vol meet feestelijke gerechten die het circus en zijn publiek samenbrengt, naast het verhaal van het circus zelf en zijn bruisende gemeenschap. Vol met kleuren, persoonlijkheden, verhalen en afbeeldingen van het circus en zijn reis door het Engelse zomerlandschap, de 100 recepten van het boek zijn niets anders dan heerlijk, vrolijk en hartig.

Wat anderen er van zeggen

‘Een van de meest gedenkwaardige en leukste restaurants die je je kunt voorstellen.’ Gastronomica

‘Absoluut briljante, leuke, opbeurende show.’ Dara O’Briain

‘Absoluut mooi en leuk en hartverscheurend. Zie dit!‘ Dawn French

‘Een must have voor de liefhebber van circus en lekker eten’. Circusweb

Het Giffords Circus Cookbook kun je hier bestellen