Iedere doorgewinterde circusfan kent de groep van Geschwister Weisheit. Een spectaculaire acrobatengroep uit Duitsland die op grote hoogte op hele hoge strakke koorden optreedt tussen hoge gebouwen in steden overal in Europa. Grijp nu je kans om deze acrobatengroep te zien optreden, het kost je niets, behalve de reis naar Doornzele nabij Gent op zondag 4 september. Dit evenement is gratis toegankelijk.

De Hoge Draadtroep
De Geschwister-Weisheit is een puur familiebedrijf dat al 6 generaties gespecialiseerd is in een bijzondere act op de hoge draad. Een familie die tijdens hun lange carrière vele onderscheidingen heeft ontvangen. Onder andere de gouden eremedaille voor het kunstenaarschap, de Thüringer Orde van Verdienste en de speciale prijs van de internationale jury op het 35e Circusfestival in Monte Carlo.
De familie trad  op in Duitsland, Thailand, Italië, Spanje en Roemenië en dit jaar naar Nederland, België en Zwitserland.

Geschiedenis


Ruim 120 jaar lang is de fam. Weisheit Europa’s grootste koorddansensemble.
De stichter van de Weisheit hogedraaddynastie was Friedrich Wilhelm Weisheit (1875-1956). Hij, zelf een getrainde wapensmid, trouwde met Maria Traber (1878-1948), die uit een oud circusgeslacht kwam. Samen met hun vijf zoons reisde het echtpaar Weisheits vanaf 1900 door het land en bood het publiek koorddanskunst, clownerie en muziek aan.

Een van de zonen, Lorenz Weisheit (1908-1984), richtte onafhankelijk van zijn ouders in 1930 samen met zijn vrouw Luise (1909-1999) zijn eigen arenashow op. Die twee kregen acht kinderen, van wie er drie in dit beroep bij hun ouders bleven. In 1973 nam Rudolf Weisheit (*1942) het bedrijf van zijn vader over en bouwde het uit tot het familiebedrijf Hochseiltruppe Brüder Weisheit®, zoals het nu is. Sinds 2010 wordt het geleid door de twee zonen van Rudolf, Peter Mario (*1961) en André (*1968).