Duitsland- Einbeck -Vandaag 6 maart viert de bekende en gewaardeerde oud Circusdirecteur en dierenleraar Gerd Siemoneit-Barum zijn  90e verjaardag. Een levende legende met een geweldige ervaring als dierenleraar (voornamelijk roofdieren) en Circus directeur. In 1972 begon hij als zelfstandig Circusdirecteur met zijn Circus Safari die hij uitbouwde  tot een begrip in Duitsland als Circus Siemoneit – BARUM.

Ook in Nederland was hij regelmatig gast met zijn dieren in Kerstcircus Ahoy. Hij reisde tot 26 oktober 2008 en daarmee was zijn circustijdperk helaas ten einde. Hij is met verschillende prijzen geëerd zoals 1975 Zilveren Clown, Festival Monte Carlo – 1976 Bundesverdienstkruis – 1998 Grote prijs Monte Carlo voor zijn levenswerk.

Hij geniet nu samen met zijn vrouw Rosalie van een fijne oude dag in zijn huis te Einbeck. Wij van Circusweb wensen u Meneer Siemoneit, een fijne verjaardag in gezondheid met uw familie.

“Mein Studium, mein Lehrsatz, meine Philosophie”, sagt Siemoneit-Barum über den Film “Die große Nummer” von 1943 (Regie: Karl Anton). Schon als kleiner Junge stand für ihn fest, dass er Raubtierdompteur werden möchte. Der Zirkusfilm beförderte seinen Entschluss maßgeblich. Das Szenenfoto zeigt Raubtierdompteur Peter (Rudolf Prack) und Leni Marenbach (die Zirkusdirektorentochter Helga Wallner).

 


Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen