Regelmatig van naam wisselen, vervalsen van keuringsbewijzen, in sommige gevallen helpt zelfs dat niet als je een speelvergunning wilt krijgen in België. De gemeente Wetteren weigerde afgelopen week om die redenen een vergunning af te geven aan Circus Vegas van de circusfamilie Prein. Ook wel optredend onder de naam Circus Zavatta. 

De gemeente Wetteren twijfelde over  de echtheid van de keuringsbewijzen van het circusmateriaal. Na onderzoek bleek alles vervalst. Het circus had de keuringsbewijzen van 2015 gekopieerd en het dossiernummer en jaartal gewist. Het circus vroeg een vergunning aan van een enorme 650 vierkante meter tent. Op het betreffende terrein kan 1400 m2 vrij worden gebruikt, voor de dierenverblijven was al 1200 m2 nodig, de overige 200 m2 was niet genoeg om tent, woonwagens en kassawagen te plaatsen.

Regelmatig klachten

De schepenen vreesden dat het gebrek aan ruimte zou gaan ten koste van de dierenverblijven. Dierenwelzijn in Brussel waarschuwde de gemeente Wetteren voor de slechte reputatie van het circus. Volgens Brussel zijn de afgelopen jaren regelmatig klachten geweest (GAIA) over dit circus die niet altijd konden worden gecontroleerd. Het circus wisselt regelmatig van naam, wat controles bemoeilijkt. In 2016 was er voor dit circus nog een proces verbaal voor te kleine verblijven voor alle dieren, er was geen buitenverblijf voor zien, de ondergrond was niet ingestrooid, de hoeven van paarden, ezels en pony’s waren onverzorgd, aldus Brussel. 

bron: HLN

 

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen