Cirque Nicolas Bouglione

Een nieuw circus uit een bekende familie !

Dit jaar is de zoon van Alexander en Linda Bouglione met een eigen circus op tournee. Nicolas reist samen met  zijn vrouw Ofelia Bouglione- Nistorov met een uitgekiend en zeer enthousiast artiesten gezelschap door Wallonië.

Een kleinere uitvoering van een vierkante tent staat opgesteld bij een groot winkelcentrum van Rocourt, een voorstad van Luik. Op het chapiteau prijkt de naam van Alexander Bouglione, een tent uit de collectie van Nicolas vader die hij heeft overgenomen. Voor een nostalgische uitstraling is gebruik gemaakt van sfeervolle kassa wagen, veel decoratie aan de hekken in de vorm van olifanten en paarden. Aan de ingang schittert de Amerikaanse Kenworth old timer (1950) die een echte blikvanger is. Enkele minuten voor aanvang voorstelling, wordt er een foto gemaakt door een onhandig type aan de loge. Hij struikelt en popcorn vliegt door de loge, dit blijkt dan de opening van het programma te zijn door Tonito Alexis die zich in de piste schminkt en zijn clowns kostuum aantrekt.

Mario Rutelli bekend uit o.a. de Vlaamse opera wereld stond in het verleden ook in de Piste als witte clown. Tijdens de opening bracht hij de sfeer er in met een vocaal nummer van “Cabaret” kondigde de artiesten aan en sloot het programma af met een indrukwekkend opera aria van Nessum Dorma.

Davide Roberts jongleerde met pizza’s en liet een achttal borden draaien op stokken. Zijn rola rola nummer was een stuk spectaculairder om te zien bij het balanceren in combinatie van rollen en vier bankjes. Een schitterende hoelahoep beheersing liet Marine Durand Rech zien. Tijdens de tweede helft van het programma zagen we haar op het strakke koord balanceren, staand op een been, zittend op het koord maar ook balancerend op een stoel. Tenslotte werd het schoeisel gewisseld en trok ze haar ballet Spitzen aan waarmee ze op het koord balanceerde.

De Italiaanse clown Rony blijft een topper en behoort langzaam tot het Bouglione interieur, samen met Tonito Alexis brengen ze sterke humor en vullen elkaar perfect aan. Estefania Jarz de echtgenote van Tonito blonk uit met een elegant antipode nummer waar 5 ballen met handen en voeten in de lucht werden gehouden maar ook de tapijtjes bleven met haar voeten in de lucht. Estefania en Tonito verraste ook nog met een zeer snelle kostuumwisseling.

Voor de pauze werd het eerste deel van het programma afgesloten met een indrukwekkende lasershow door Nicola’s echtgenote Ofelia. Als Argentijns danspaar betrad jongleur Nandor Varadi in strakke pas met danspartner de piste. De Tango ging over in een snelle jonglagen,  waarbij ballen ringen en fakkels door de lucht gingen. Met een tikkeltje erotiek vertoonde Diana Boiachin een zeer elegant luchtnummer. Voor mij het hoogtepunt van het programma de hand op hand acrobatiek van de Gallingani Sisters en met mij waren het er heel veel eens hun optreden leverde een zeer langdurig applaus. Toen Toni zich in de piste omklede en afschminkte verscheen het hele ensemble nogmaals voor het laatste applaus en kregen een staande ovatie. Ruim anderhalf uur heb ik mogen genieten van een kwaliteit programma in tempo en zeer aangename sfeer !

Langs deze weg heel veel succes gewenst voor het jonge ondernemende stel Ofelia en Nicolas Bouglione !

 

Fred Niessen.