HAAREN – Afgelopen week is de nieuwbouw van Il Grigio in Haaren in gebruik genomen. Een mooie ontwikkeling voor een prachtige toekomst van een van de oudste jeugdcircussen (57 jr) van Nederland. In totaal is er 240 m2 ruimte bijgebouwd
Wie had dat 2 jaar geleden kunnen denken toen bleek dat bij de aanvraag van de uitbreiding de manege al 30 jaar niet voldeed aan het bestemmingsplan. Omwonenden maakten daar dankbaar gebruik van om te protesteren tegen de uitbreidingsplannen. Zij vreesden voor het verlies van uitzicht en parkeerdrukte bij de jaarlijkse voorstellingsperiode. Met deze nieuwbouw zijn de omwonenden overigens ook heel tevreden. 

Il Grigio is een jeugdcircus dat met veel succes ieder jaar een voorstelling maakt die in 14 dagen tijd zo ongeveer 12000 bezoekers trekt. zie ons bericht https://circusweb.nl/welk-jeugdcircus-verslaat-nu-een-echt-circus/

Natuurlijk moet het publiek in de pauzes ook naar het toilet kunnen. Met de nieuwbouw is rekening gehouden met die noodzaak.

Er zijn nu oefenruimtes, opslagruimtes (de spullen waren voorheen verdeeld), een atelier een naairuimte voor de ruim 200 kostuums die elk jaar gebruikt worden voor de show, een keuken waarin 2 wasmachines en een ruime hoeveelheid toiletten, 12 wc’s en 5 urinoirs.

foto: pr Il Grigio
Voorzitter Rob Kevenaar neemt het woord bij de opening van Il Grigio

Op 27 mei werd de nieuwbouw officieel geopend en meteen werd gebruik gemaakt van de gelegenheid om een aantal vrijwilligers in het zonnetje te zetten.

Vrijwilligers in het zonnetje
de oude oefenruimte van Il Grigio
Nieuwe vloer, frisse muren en een behoorlijke hoop ruimte extra.

Ook werd het bekende logo op de muur geplaatst en onthuld door de oudste medewerker en de jongste circusartiest. Met dank aan de vrijwilligers van Il Grigio die het een en ander op de foto hebben gezet.

En nu maar weer flink oefenen, want voor je t weet is het weer tijd voor de nieuwe zomervoorstelling van Il Grigio, met elk jaar gemiddeld zo’n 12000 bezoekers. 
.