Façade Circus Strassburger

Niet veel mensen zullen weten dat de façade van dit roemruchte circus nog bestaat.  De eigenaar wil ook absoluut onbekend blijven maar was wel bereid om de 33 metalen delen waaruit de façade indertijd werd opgebouwd te laten zien in de schuur waarin ze opgeslagen staan. Daar staan ze droog en veilig maar zouden gerestaureerd moeten worden voor ze weer echt toonbaar zijn.

De eigenaar vertelt dat de façade is vermoedelijk gebouwd rond 1940 en dat hij de delen in 1992 of 1993 heeft gekregen van de gemeente Arnhem, via Douwe Schulte. De façade zou niet zo maar weer opgebouwd kunnen worden, de oorspronkelijke houten steundelen ontbreken. Dit komt omdat er plannen waren om de delen plat tegen een gevel te monteren, de steundelen waren daar niet bij nodig. En uiteindelijk is dit plan nooit uitgevoerd. Nu staat deze mooie herinnering te wachten op wat de toekomst brengen zal.

De foto van de opgebouwde façade van Strassburger werd gemaakt tijdens de tournee van 1954 en komt uit het archief van Henk van den Berg. De foto staat in het bekende boek “De Vijf Vijftigers” van Dick H. Vrieling.

Ticketmaster