DEN HAAG – Iedere editie van Cirque Mania krijgt Korzo steevast de vraag van bezoekers wie die prachtige letters CIRQUE in de foyer heeft gecreëerd. Deze zijn gemaakt door de getalenteerde beeldend kunstenares Britt van Eijk, die in 2013 afstudeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag.

Voor de vijfde editie van Cirque Mania exposeert ze Drawn from circus rehearsals met een selectie tekeningen die ze maakte in de studio’s van circusartiesten.

‘De suggestie van beweging op stil materiaal en de illusie die een tekening wekt meer te zijn dan een flinterdun laagje grafiet op papier, voelt als magie en is een manier om mijn eigen verwondering levend te houden.’ Britt van Eijk

Acht jaar geleden ontmoette zij een circuscollectief dat haar perspectief op de vanzelfsprekendheid van onze omgeving deed kantelen. Door dagelijkse en routineuze handelingen te omhullen met de magie van hun vaardigheden, brachten ze een oorspronkelijke vreemdheid van het alledaagse aan het licht. Een verademing volgens Britt en deze verloren verwondering werd een inspiratiebron voor haar werk. Bijna onoverkomelijk raakte zij in de loop der jaren gefascineerd door het menselijk lijf. Britt is dan ook regelmatig in repetitieruimtes van circusartiesten te vinden om hen te tekenen. Tijdens Cirque Mania #5 is hier onder andere een selectie van te zien.

Haar expositie is te zien van 23 t/m 25 maart 2018 in Club Korzo.

www.korzo.nl/cirquemania

OVER CIRQUE MANIA

Nu het nieuwe circus eindelijk ook de Nederlandse theaters verovert, maken we kennis met artiesten die het lef hebben om voorstellingen te maken die méér laten zien dan virtuoze actie alleen.

Muziek, dans, mime en theater spelen elk een unieke rol in het geheel. Korzo volgt de ontwikkelingen op de voet met Cirque Mania. Een aanrader voor zowel de culturele fijnproevers als families met kinderen!

vrijdag 23 maart

19.00 Exhibition: Drawn from circus rehearsals – Britt van Eijk

19.00 3e jaars Codarts Circus Arts – A Beautiful Mess (première)
21.00 Zinzi Oegema / TENT – MEMO

zaterdag 24 maart

12.00 Exhibition: Drawn from circus rehearsals – Britt van Eijk

15.00 Debat: makersklimaat in Nederland

19.00 3e jaars Codarts Circus Arts – A Beautiful Mess

21.00 Double Bill: Company Satchok & Thomas Falk

zondag 25 maart

12.00 Exhibition: Drawn from circus rehearsals – Britt van Eijk

15.00 Laura van Hal – LEF! (6+)

Details