Programma Internationaal Kerst Wintercircus Eindhoven
2018 – 2019

Geplaatst door Parktheater Eindhoven op Maandag 25 juni 2018

Van 22 tot en met 30 december is het tijd voor het 48ste Internationale Kerstwintercircus! De Grote Zaal wordt weer omgetoverd tot een echte circuspiste. Van jongleurs tot trapeze-artiesten en van clowns tot evenwichtskunstenaars: elk jaar komen de mooiste acts vanuit de hele wereld naar Eindhoven. Geniet met de hele familie van een onvergetelijke middag of avond in het Parktheater.

Ook buiten de piste is er van alles te doen. Laat zien wat je zelf in huis hebt op de circusspeelplaats of kom schaatsen op de indoor schaatsbaan. Schaatsen hoef je niet mee te nemen, die staan voor je klaar.

“Wij hebben genoten van de prachtige voorstelling. Echt allemaal top artiesten’’, “Geweldig mooi en professioneel circus!’’ en “Wat een top circus dit jaar!’’ waren een aantal reacties van vorig jaar.

Afbeeldingsresultaat voor david vassallo clownDavis Vassallo uit Italië – Clown
Generaties lang speelde de fam. Vasallo als clown en Davis Vassallo doet dat ook niet onverdienstelijk. Hij werkte al bij Ringling Bros, Togni, Circo Americano, een fantastische clown die ook wel wat durft. zo bleek afgelopen jaar op het Festival of Clown in Yekaterinenburg. Het publiek mag hopen dat hij een act doet met het strakke koord, dat wordt lachen.

Handstand acrobatiek

Duo Medel uit Mexico – Hand to Hand,
Deze Mexicaanse krachtpatsers zijn al op veel festivals en circussen gevraagd om te werken, zoals Burguscircus, Masey, Festival Internacional del Circ Ciutat de Figueres

Duo Racers uit Oekraine – Unicycle, Viktor en Julia brengen een vlotte act met eenwielers.

Eisuke Saito uit Japan – Diabolo,

Max Weldy uit Frankrijk – Trampoline,

Didyk Troupe uit Oekraine – Russian Swing

Zdenek Polach uit Tsjechië – Jongleur.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

Programma 2017 2018
Het Internationaal Kerstwintercircus in Parktheater Eindhoven heeft dit jaar alles uit de kast gehaald om een fantastische show te presenteren van 23 december tot en met 31 december.

Dit jaar organiseert Parktheater Eindhoven voor de 47e keer het Internationaal Kerstwintercircus met wederom een spectaculair programma. De Grote Zaal wordt zoals altijd omgebouwd tot een echte circuspiste. Pure gezelligheid, spannende circusacts en vele leuke extra’s voor de kinderen. Een extra sfeervol programma vanwege het prachtige orkest van Kristoff Majewski dat al weer voor de tiende keer in Eindhoven meedoet. Het programma wordt als vanouds gepresenteerd door Arjan Smit, bekend van Sesamstraat. 

Hoewel de volgorde nog niet bekend is toch al een onthulling van een aantal mooie acts, zoals de bijzondere fietsact van Duo Lyd uit Cuba. 

Een sierlijke slangenvrouw onder de naam Mongoolse Zwaan, Mongolien Swan. Het blijft altijd bijzonder om zo’n act te zien. 
foto van Clowns Bobylev.De Russische Bobylev Clowns hebben al in de allergrootste circussen ter wereld opgetreden, zij doen zowel acts als reprises. 
 PATRICK GABLE & NICOLETTEPatrick Gable en Nicolette brengen een romantisch luchtnummer, zij komen van Circus Vargas USA. 

Patrick wordt wel de Justin Bieber van de circuswereld genoemd, zo populair is hij in Amerika en Canada. Daar hebben ze moeite om het vrouwelijk schoon op de tribunes te houden. Patrick vliegt op onbereikbare hoogte in de strapps, met zijn vrouwelijke partner Nicolette. 

Jongleur Ty Tojo uit Japan heeft al een wereldrecord op zijn naam staan met de hoeveelheid keren dat hij achter zijn rug kan jongleren. We vonden voor u een filmpje op youtube. 

Verder een spectaculaire handstand op de moter van Robert Lagroni, Tsjechië, Anton en Oskar met een springplank act uit Zweden, een vliegende trapeze uit Amerika. Het veelzijdige Duo Lyd brengt een Chinese Mast act. En bronzen clown winnaars Flying to the Stars. 

Het is nog maar een greep uit het zeer gevarieerde programma van KerstWintercircus Eindhoven. 

Hét feestelijke familie-uitje tijdens de kerstvakantie

 

 arjansmitDe spreekstalmeester is Arjan Smit van Sesamstraat.

 

 

 

Programmering: Frank Torrez / Mons de Goede / Giel Pastoor

 

 

Programma 2016

eindhovenvincentvignaud
Waar hebben ze niet geschitterd in hun prachtige klassieke clownsrol. De clowns Les Rossyann zijn beroemd van het Circusfestival van Monte Carlo,van Carré, van de grootste circusproducties in zowel Frankrijk als Duitsland. Een prachtige aanwinst voor het Kerstcircus Eindhoven.

Verrassende illusies, raadselachtige stunts, Vincent Vignaud is een meester in het brengen van illussies, in 2015 nog te zien bij Herman Renz, en in 2014 de onbetwiste winnaar van het Circusfestival van Enschede, u begrijpt dat het de programmamaker veel moeite heeft gekost om dit talent voor 2016 vast te leggen voor het Kerstcircus in Eindhoven.

De Fantasy Troupe is al even beroemd, de grootste circussen van Europa hebben al kunnen werken met deze energieke allesdurvers, we geven u alvast een voorproefje met deze film

Ook Twinspin is van de partij, we willen niet alles verraden, maar we vonden deze film van Cabaret du Monde, het populaire tv programma die wekelijks mooie acts laat zien.

Natuurlijk komen er nog meer artiesten, zoals Ramon Kahtriner uit Australië met een hoge draad act, Sergey Nivokov met een luchtnummer, de altijd spannende Globe of Death, de Garcia Brothers,  Het orkest van Kristoff Majewski, vorig jaar nog te horen op het Circusfestival van Massy. En dan de Garcia Brothers, uit een roemrijk en generaties lang circusgeslacht. Deze jongelui brengen een moderne acrobatiekact met breakdance. Drivers from Hell uit Colombia met de spectaculaire Globe of death, Semen Krachiknov uit Rusland, jongleur, Andrzej & Tomek, hand op hand acrobatiek uit Polen. Maxim Popazov komt speciaal uit Ceasars Palace en heeft twee weken vrij genomen om in Eindhoven te kunnen optreden.

 

Voor het 9e jaar speelt het orkest van Kristoff Majewski uit Polen. Pistechef is Trolle Rhodin uit Zweden. 

 

draaimoleneindhoven

 

 

 

Dit jaar weer een heleboel leuke extra activiteiten op de grote foyer, zoals de draaimolen.

Meer informatie over het kerstwintercircus