In Tilburg opgeleide artiesten komen als ervaren prof terug


Tilburg – De eerste circusgezelschappen die in oktober 2018 hun tenten zullen optrekken in het Tilburgse Leijpark zijn bekend. Uit Frankrijk komt het duo Fragan Gehlker & Alexis Auffray. Zwitserland is vertegenwoordigd met Zirkusspektakel FahrAwaY en Groot-Brittannië door Ockhams Razor. Onze zuiderburen laten zich zien met Collectif Malunés. Met deze eerste vier voorstelling brengt Festival Circolo al een gevarieerd internationaal programma. Nog voor de zomervakantie wordt het programma aangevuld met andere internationale gezelschappen en producties van Nederlandse bodem.

Le Vide
Fragan Gehlker en Alexis Auffray / Frankrijk

In het wondermooie Le Vide brengen een verticale-koord-danser en een muzikant De mythe van Sisyphus tot leven. In dat verhaal moet Sisyphus tot in de oneindigheid een rots een berg op duwen. In de voorstelling blijft Fragan touwklimmen. Een op-het-puntje-van-je-stoelvoorstelling.

Tipping Point
Ockhams Razor / Groot-Brittannië

Vijf artiesten en vijf metalen stokken. Meer is er niet nodig voor een meeslepend spel tussen orde en chaos, manipulatie en overgave. Ockham’s Razor brengt fysiek circus ten top. Spannend, poëtisch en toegankelijk.

 

Forever, Happily…
Collectif Malunés / België

Roodkapje die met de grote boze wolf flirt en prinsessen die een kikker willen kussen, zonder dat ze op prince charming zitten te wachten. Voorspelbare sprookjes krijgen een surrealistisch karakter. Een familievoorstelling: grappig en intiem, met veel spectaculaire acrobatiek. Collectif Malunés is in 2009 opgericht door een aantal studenten aan de Tilburgse Circusschool ACaPA.

Wo ist Tobi
Zirkusspektakel FahrAwaY / Zwitserland

Het is haar eigen tent, haar voorstelling en haar muzikant. Maar alles loopt anders voor circusartieste Solvejg Weyenteth. Wo ist Tobi gaat over een ontmoeting tussen twee kunstenaars – eenvoudig, speels en een beetje gek. Met lieflijke deuntjes en subtiele humor. Solvejg Weyenteth studeerde aan de Tilburgse Circusschool ACaPA en begon daarna in Zwitserland haar eigen gezelschap.

Circus profs keren terug
Tijdens de eerste editie van Festival Circolo in Tilburg keren diverse professionele artiesten terug naar de stad waar ze zijn opgeleid.
Festival Circolo is het grootste circusfestival van Nederland met modern circus: een cross-over van circustechnieken met moderne dans, (live) muziek, vormgeving en beeldende kunst. De voorstellingen hebben een complete verhaallijn en onderscheiden zich zo van de losse acts in een traditioneel circus. Na 6 edities op landgoed Velder te Liempde strijkt het nu voor het eerst neer in het Tilburgse Leijpark. Het festival vindt plaats tijdens de herfstvakantie van Zuid-Nederland; van 12 tot en met 21 oktober.

De kaartverkoop begin medio juni 2018