Het Nederlands / Argentijnse DUO LUGO gaat komende winter met hun Laser-act bij Circus Flic Flac werken in Dortmund. Het circus Flic Flac verzorgt daar van 19 december tot en met 5 januari een van hun kerstcircussen onder de naam Flic Flac X-Mas-Show.

Het Duo LUGO bestaat uit de Nederlandse Anke de Boer en de van origine Argentijnse Luis Lugo. In Nederland waren ze onder andere al te zien bij het kerstcircus Hilversum, het Groot Kerstcircus den Haag en afgelopen winter nog bij het Kerstcircus in Haarlem.

Naast hun werk als artiest heeft het Duo Lugo ook een bedrijf dat gespecialiseerd is het verhuren van licht en geluid speciaal voor circussen. Als je daarover informatie wilt kun je Anke de Boer of Luis Lugo via Facebook bereiken.

Wie zijn Anke en Luis eigenlijk ?

Anke, begon op 6-jarige leeftijd met dansen en gymnastiek. In 2016 studeerde ze af aan de Fontys Dansacademie in Tilburg. In 2007 werkte ze als danser op de Arion-cruise en in 2008 en 2009 was ze danser en choreograaf in verschillende vakantieparken in Italië. In 2010 kwam ze in het circus terecht als assistente in een Illusie show en begon aan de ontwikkeling van haar luchtact in een ring. Sinds 2011 reist Anke met verschillende circussen door Engeland, België en Nederland. Tussen de shows door blijft haar grote passie om te dansen, wat ook in haar acts goed van pas komt. Anke gelooft dat dansen een positieve invloed heeft op het menselijk lichaam.

Luis groeide op in België en is al de vierde generatie in zijn circusfamilie. Hij begon op zijn 18e mee te reizen met zijn familie, de Argentinian Dancing Devils, zij voerden hun gaucho-act uit in vele grote shows en circussen door heel Europa. Al heel jong had Luis een passie voor muziek en licht. Hij is een uitstekende DJ voor veel muziekstijlen en heeft al in vele clubs in Europa, waarvan zeer beroemde clubs op Ibiza, Mallorca en Amsterdam gedraaid. Van 2012 tot 2014 reisde Luis de wereld rond als DJ voor Celebrity-cruises en de Disney-cruisemaatschappij.

Toen Anke en Luis elkaar in 2015 uiteraard in het circus ontmoeten en ze een relatie begonnen ontstond ook gelijk het idee voor een unieke laser act . De combinatie van Luis zijn technische kennis en Anke haar dansachtergrond was perfect om deze unieke en originele act te creëren. De act en kostuums zijn volledig ontworpen en gemaakt door het duo zelf. Ze verbeteren deze act voortdurend om zo uniek en origineel mogelijk te blijven. En dus niet zonder succes want een contract bij Flic Flac is weer een hele stap vooruit in de carrière. En dan is er ook nog het eigen bedrijf in het verhuur van licht en geluid speciaal voor circussen, we zullen nog veel van het DUO LUGO horen.