Update: 17-6-2019:

Officiële bronnen bevestigen dat de tour van Big Apple is gestopt, op de website staan ook geen nieuwe data meer vermeld.

“Big Apple Circus is postponing this summer’s arena tour in order to re-conceive the tour so that it focuses on the essential elements that have distinguished the institution – the finest acts in the world in an exhilaratingly intimate setting – for the past 42 years. Because of this, Big Apple Circus needs to postpone the 2019 arena tour and cancel this season’s upcoming arena tour dates. We sincerely apologize for the inconvenience.”

-Vanuit New York bereikte ons het bericht dat het niet goed gaat bij het Big Apple Circus en dat er voor de tweede keer een faillissement dreigt. In 2016 ging het Circus al eerder failliet en dat kon toen ondanks een inzameling van 2 miljoen dollar niet worden gered. Het Circus werd overgenomen en was sinds 2017 toch weer op reis. De vraag is nu of de ruim honderd man personeel eind juli op straat staat of niet.

Het Big Apple Circus is een circus dat reist in en om New York. De eerste voorstellingen waren in 1977, oprichter en artistiek directeur was Paul Binder samen met Michael Christensen. Het circus werd later een non-profit organisatie en dat was de sleutel tot het grote succes van dit circus. Een circus zonder winstoogmerk en gericht op de zwakkeren uit de samenleving. Het circus staat bekend om zijn bijzondere programma’s voor, zieken, gehandicapten, ouderen en patiënten uit de zorg , met inbegrip van CLOWN CARE wat weer als voorbeeld diende voor de Nederlandse Clinic Clowns.

Interieur Big Apple Circus

In 2016 ging het circus de eerste keer failliet. In februari 2017 werd het materiaal gekocht door Kompas Partners en maakte vanaf oktober 2017 haar 40 jarige jubileum tournee.

In 2019 is het circus op reis met een sterk programma; onder andere met DESIRE OF FLIGHT, ADAM KUCHLER, DUO FUSION, EMIL FALTYNY (In Nederland bekend van Circus Herman Renz en Kerstcircus Sijm ) FLYING TUNIZIANIS, JENNY VIDBEL, MARK GINDICK en STEPHANIE MONSEU.

In 2014 was het Big Apple circus te zien in Nederland op het witte doek en werd er in 10 Pathé bioscopen door het land de voorstelling METAMORPHOSIS vertoond.