D’irque en Fien spelen in februari in België, een absolute kans voor theater en circusliefhebbers om deze spraakmakende en wereldwijd populaire voorstellingen te gaan bezoeken. Ja inderdaad, ook circusliefhebbers komen hier goed aan hun trekken. D’irque is hierbij de absolute allround circusartiest, die op de piano wordt begeleid door Fien, samen maken ze een zeer verrassende voorstelling. Hun 250ste voorstelling wordt uitgevoerd op 17 februari in Merksem.

25 jaar geleden was Dirk een absoluut vrijheidsbeest die zijn leven vulde met straattheaters en optredens op festivals. Hij ontmoette Fien en beluisterde haar aanstekelijke pianospel, waardoor het idee ontstond om op een hele hijzondere manier samen te gaan werken. Inmiddels zijn Dirk en Fien een stel met 2 kinderen. Ze reizen de hele wereld af met hun gewilde voorstellingen, hun agenda is indrukwekkend.

Hun voorstelling Sol Bémol is volgens de pers ontroerend en muzikaal theater met veel axcrobatische toeren, balanceeracts en een vleugje illusionisme. Geschikt voor klein en groot, een echte familievoorstelling waarbij je je echt gaat verbazen. Straattheater en circuskunst versmelten zich met elkaar. De circus-theatervoorstellingen beroeren en ontroeren wereldwijd. 

De Antwerpse Fien van Herwegen is best trots op wat er in die bijna 25 jaar samenwerken is bereikt. “Met gemiddeld 120 voorstellingen per jaar spelen onze tourdata voor 85% internationaal en intercontinentaal. Sinds 1998 we spelen in Europese theaters en festivals, gingen 5 weken op tournee in 9 Chinese steden, 4 weken in Australie in het Melbourne arts centre, Hong-Kong – Macau – Zuid-Korea – Brazilië – Mexico – Venezuela … Israel, Jordanie, Ile de la Reunion, ik ben de tel zo onderhand kwijt”. 

D’irque en Fien is een belangrijk exportproduct voor België. Fien: “We zetten Vlaanderen op de internationale kaart met voorstellingen van top kwaliteit voor iedereen die er zin in heeft. Wij zijn de meest spelende Vlaamse compagnie in heel het circus en kunstenveld. Het is voor ons belangrijk om onze 250ste voorstelling te spelen in ons eigen land, België Vlaanderen en natuurlijk nodigen we iedere circusvriend van harte uit om een van onze voorstellingen te komen bekijken. Iedereen is welkom om vol fierheid circus in Vlaanderen met zijn gevestigde waarden en het internationale succes van Vlaamse compagnies te bezingen. Onze voorstelling “Carrousel des moutons” creatie 2010 speelde reeds 1003 x, hoofdzakelijk op internationale podia en wordt deze zomer verwelkomd in Taiwan om daarna door te reizen naar Beijing. 

 

Fien van Herwegen is heel trots op wat er is bereikt de laatste jaren. “Onze  “Sol bémol” creatie 2016 kreeg in Spanje de 1e prijs voor beste circus voorstelling (TAC – Valladolid Sp) en komt net terug van een Franse theater tournee langs cc’s en gerenommeerde Scene’s nationales”. 

En heeft  bovenstaand filmpje je nieuwsgierig gemaakt, dan volgt hier een tweede smaakmaker. 

Aankomende speeldata in Belgie zijn: 

TOURNEE FEB 2019 – BELGIE

7                             Boom                      CC De Steiger          10h30 – 14h00

8                             Waregem                 CC De Schakel        19h00

9                             Dendermonde         CC Belgica                              19h00

16                           Strombeek               CC Strombeek         19h00

17-18      Merksem                 CC Merksem                           14h00

22                           Mechelen Stadsschouwburg    13h30 – 19h30

23                           Bierbeek                  CC De Borre                           19h00

24                           Wevelgem               CC Guldenberg        18h00

26                           Turnhout                 De Warande                            10h30 – 13h45