Van onze buitenland correspondente Conny Hendriks
Brief van Duitse dierentrainers aan het DPA (de Duitse Pers). 
Het is al een tijdje een hot item in de bladenwereld met krantenkoppen als: “Roncalli vanaf 2018 op zonder dieren.
Wij zijn van mening dat de professionele vereniging van dierentrainers e.v., als vertegenwoordiger van gerenommeerde internationale leraren, als volgt is.
In een tv-show zei Bernhard Paul dat hij als kind een beer had gezien in een circus en dat hij daar intens medelijden mee kreeg. Dat was zijn ervaring, waarom hij geen dieren in het circus meer wilde. 
Helaas is hij vergeten dat hij jaren later een mede-oprichter van het circus Roncalli was, en vele jaren boekte hij successen met een grote verscheidenheid aan dieren. Onder hen waren beren, leeuwen, tijgers en zelfs een neushoorn en veel andere dieren.
In de loop der jaren heeft de heer Paul zich herhaaldelijk aangepast aan de ongegronde eisen van dubieuze dierenrechtenactivisten en vaak tegen de standpunten van wilde dieren in het circus.
Zijn eerste uitleg over de reden waarom hij dieren in zijn circus wilde opgeven was ook hetzelfde. In zijn laatste opmerkingen keerde hij terug en gaf een reden voor gebrek aan goede circussen. De plaatsen zouden te klein zijn om dieren goed te kunnen houden.
Het feit dat anderen, veel grotere bedrijven, een goede dierhouderij hebben die nog steeds plaatsen kunnen vinden waarop zij ruim kunnen staan en ook genoeg ruimte kunnen creëren voor hun dieren wordt gewoonlijk in deze discussies besproken.
Elke ondernemer werkt in de eerste plaats voor zijn bedrijf. Maar het is alleen eerlijk als je anderen niet in de rug aanvalt. 
Het feit is: bijna alle circussen in Duitsland (ca. 300) reizen rond met dieren.
Het feit is, dat het dierenwelzijn in goede circus in orde is. Er zijn geen serieuze onderzoeken die iets anders laten zien.
Het feit is: geen dierhouderij die met dieren werkt wordt zo vaak als het circus gecontroleerd.
Het is een feit, het publiek komt graag naar de circussen met dieren en men wil een circus met alle diversiteit van dieren.
Wij vragen, ja, wij vragen de media beter te onderzoeken wanneer het gaat om dieren in het circus en niet om de mening van de militante dierenrechten organisaties een extra platform te geven. Er zijn diverse betrouwbare bronnen die op wetenschappelijke basis bijdragen tot een waarheidsgetrouwe publicatie. De professionele vereniging van dierentrainers e.v. is te allen tijde beschikbaar voor vragen en bijstand.

Professionele Vereniging van Dierentrainers

Commentaar via Facebook
650 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag